Skip to content

Het Brandspuitenboek van Jan van der Heijden ontsloten

13 februari 201339 second read

Wassenaar – Jan van der Heijden schreef aan het eind van de 17e eeuw samen met zijn zoon ” Beschrijving der Nieuwlyks uitgevonden en geoctrojeerde Slang-Brand-Spuiten en Haare wijze van Brand-blussen”

Gijs Brandt leidt u met verve door dit mooi geïllustreerde, baanbrekende werk en maakt u vertrouwd met de talenten van Jan van der Heijden (1637 – 1712) als schrijver, beeldend kunstenaar, ondernemer en marketeer.

Gijs Brandt was medesamensteller van de tentoonstelling over Jan van der Heijden in het Gorcums Museum. In het Brandweermuseum zijn op die dag ook te zien een facsimile van het Brandspuitenboek, een catalogus van zijn schilderijen, een brandspuit uit zijn fabriek die in 1695 door Wassenaar is aangeschaft en enkele originele prenten,

Inloop vanaf 13.30 uur
graag reserveren! via O629011009 of brandweermuseum@wassenaar.nl
de toegang is gratis
Locatie: Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar

Tags

BrandspuitenboekBrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top