Skip to content

Met NUT naar “Liefde levenslang” met Linda van Dyck, Renée Fokker e.a.

13 februari 20133 minute read

Wassenaar – Op dinsdag 19 maart staat in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag om 20.15 uur een toneelbewerking van de film ‘ Il y a longtemps que je t’aime (2008)’ voor u op de planken, getiteld ” Liefde levenslang”. Philippe Claudel bewees hiermee naast schrijver van bestsellers als Grijze Zielen ook een bijzondere filmmaker te zijn.

Claudel filmt zoals hij een boek schrijft: hij gebruikt veel beeldspraak, heeft oog voor details, geeft zijn personages een zekere ondoorgrondelijkheid, laat de kijker of lezer nadenken over schuld, onschuld, waarheid en leugen, en geeft pas aan het einde echte openheid van zaken. De regie van deze prachtige toneelbewerking ” Liefde levenslang” is in handen van Ignace Cornelissen, met wie Linda van Dyck het onvergetelijke en Toneel Publieksprijs winnende ‘Oog om Oog’ maakte.

Korte inhoud:
Hoe kan het dat Juliette, zo’n mooi mens en liefhebbende moeder, haar kind ombrengt? Deze vraag blijft voor de familieleden onbeantwoord en leidt tot het verbreken van het contact tijdens haar gevangenisstraf. Wanneer ze na vijftien jaar vrijkomt, besluit haar zus Léa, die inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, haar toch in huis op te nemen. Het blijkt niet eenvoudig alle voorbijgaande jaren van vooroordelen, angst en afwezigheid te overbruggen. Want hoe goed kennen we diegene nog met wie we ooit zo close waren? En wordt die cruciale vraag alsnog beantwoord?

Het Nut heeft mooie goed bereikbare plaatsen in optie tot 19 februari. Wilt u ook dit toneelstuk meemaken boek dan zo snel mogelijk via de website www.nutwassenaar.nl en leg uw kaarten, alsmede de machtiging tot incasso van de toegangsprijzen vast,voor leden van het Nut € 28,25 p.p. en voor introducés € 31,25 p.p. U kunt ook direct lid worden van het Nut via de website voor € 20,00 per jaar. De kaarten alsmede het programmaboekje worden u thuisgestuurd. Heeft u behoefte aan vervoer naar en van de Schouwburg dan kan het Nut dat ook voor u regelen. Voor € 15,50 p.p. kunt u met de groepstaxi van Jonker Travel mee, u wordt dan vanaf 19.00 uur van huis opgehaald. Veilig, gezelliger dan alleen gaan en heel gemakkelijk. Heeft u zelf nog geen internet dan is er vast wel iemand in uw omgeving die dat voor u wil regelen. Boeken kan ook nog steeds op de ouderwetse manier via het losse boekingsformulier uit het programmaboek van het Nut. U kunt die vinden in de bibliotheek bij het Cultuur Informatie Punt. Dat kost wel veel meer tijd! Let op de uiterste datum van 19 februari waarop de boeking bij het Nut binnen moet zijn.

Tags

Liefde LevenslangNutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top