Skip to content

Politie doet passantenonderzoek bij vindplaats Anass Aouragh

13 februari 20132 minute read

Wassenaar – Het rechercheteam dat het overlijden van de 13-jarige Anass Aouragh onderzoekt gaat woensdag 13 februari tussen 17.00 uur en 20.00 uur passantenonderzoek doen bij natuurgebied in Wassenaar.

Doel van het onderzoek is personen benaderen die op woensdag rond die tijd het gebied passeren. Het passantenonderzoek maakt deel uit van het politie onderzoek dat onder meer een reconstructie maakt van de avond en nacht waarin de jongen vermist werd.

De politie trof donderdagochtend 7 februari in het natuurgebied in Wassenaar het lichaam van de vermiste 13-jarige Anass Aouragh. De jongen werd sinds woensdagavond vermist. Na het aantreffen van het stoffelijk overschot werd een groot sporenonderzoek verricht. Medewerkers van de forensische opsporing (FO) hebben de hele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen. Het Nederlands Forensisch Instituut verrichtte sectie op het lichaam.

Zorgvuldig onderzoek
Het onderzoek naar het overlijden van de jongen is complex. Het team moet vele getuigen horen, onder meer minderjarigen. Het horen van minderjarigen vereist tijd en speciale verhoorfaciliteiten. Ook de resultaten van het passantenonderzoek vanavond zijn van belang om een totaalbeeld te krijgen. Het is juist vanwege de maatschappelijke impact en ook voor de nabestaanden van het grootste belang dat dit onderzoek zorgvuldig wordt gedaan.

Uit de resultaten van het forensische technisch onderzoek dat inmiddels is afgerond zijn geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf. Met andere woorden: de politie is er zeker van dat Anass door zelfmoord om het leven is gekomen.

 

Gerelateerd bericht: “Vanaf het eerste begin had Anass het moeilijk op school”.

Tags

AnassPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top