Skip to content

Activiteiten in Meijendel tijdens de voorjaarsvakantie

14 februari 20133 minute read

Wassenaar – Dunea organiseert in de voorjaarsvakantie vanuit hun bezoekerscentrum De Tapuit verschillende leuke activiteiten.

Dinsdag 19 februari –GPS tocht in Meijendel (start tussen 10-13.00 uur)
In het duin is een speciale Dunea GPS tocht uitgeze waarbij je een onderweg van alles leert over wat er groeit en leeft in Meijendel. Als je onderweg alle vragen goed beantwoordt, kom je op de eindbestemming.

Start: De Tapuit: het nieuwe bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel
Kosten: € 15,00 per GPS apparaat. Aanmelden via: info@tgpst.nl.

Woensdag 20 februari –14.00 -15.30 uur Kinderexcursie met een duingids
Met een duingids op pad in Meijendel over de kleine weggetjes in de duinen. Welke dieren en planten leven er in de duinen en misschien kom je onderweg een goede klimboom tegen. En natuurlijk kun je ook even rondkijken in ons nieuwe bezoekerscentrum.
Start: De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. Kosten: € 5,00 per persoon.

Woensdag 27 februari “Tekenen in het wild”
10.00-11.30 uur kinderen 3-5 jaar
13.30-15.30 uur kinderen 6-10 jaar
Kinderen leren om op een andere manier te kijken naar de natuur. Door middel van spoorzoeken gaan kinderen avonturen opsnuiven en de geheimen van de natuur ontdekken. En vervolgens gaan ze wat ze gezien en beleefd hebben op papier zetten in de vorm van een tekening of creatief werkje.
Dit gaan we doen in het activiteitencentrum van Dunea, bij bezoekerscentrum de Tapuit in Meijendel.
Kosten: € 17,50 Info en aanmelden via: info@tekeneninhetwild.nl

Donderdag 28 februari – 14.00 -15.30 uur Kinderexcursie met een duingids
Met een duingids op pad in Meijendel over de kleine weggetjes in de duinen. Welke dieren en planten leven er in de duinen en misschien kom je onderweg een goede klimboom tegen. En natuurlijk kun je ook even rondkijken in ons nieuwe bezoekerscentrum.
Start: De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. Kosten: € 5,00 per persoon

Vrijdag 1 maart – 13.00-17.00 uur Natuurfotoworkshop
Langzaam komt de natuur na de winterslaap weer op gang en verschijnen de knoppen en blaadjes aan de bomen. Altijd weer een bijzonder moment. Tijdens een vier uur durende fotoworkshop leert u unieke foto’s maken van de natuur. U leert bovendien te kijken als een echte natuurfotograaf. Compositie, diafragma en sluitertijden kennen voor u na deze workshop weinig geheimen meer. Bovendien is de fotograaf waarmee u op pad gaat niet alleen expert op fotografie gebied, maar wijst deze u ook op dingen in de natuur waar u wellicht eerder nooit op gelet hebt. Een workshop voor de echte natuurliefhebber die graag met mooie foto’s thuiskomt. We beginnen met koffie/thee in het activiteitencentrum en aan het eind van de workshop worden de gemaakte foto’s hier besproken en voorzien van tips.
Kosten van deelname: € 39,- p.p of € 49,- euro koppel ouder-kind.
Aanmelden kan via bezoekerscentrum@dunea.nl.

Adresgegevens:
Alle activiteiten starten bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, Meijendelseweg 40/42, Wassenaar. Tel. 070-3577470

Tags

DuneaMeijendelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top