Ga naar hoofdinhoud

Op woensdagavond 27 maart a.s. “Goed uit met het Nut!”

14 februari 20132 minute read

Wassenaar – Het Nut heeft een optie op eerste-rangs plaatsen in de Pieterskerk in Leiden waar om 19.30 uur voor de 72e keer de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd. Er zijn bij het Nut nog enkele kaarten beschikbaar, maar het gaat hard, want deze mooie plaatsen inclusief consumptie in de kerk zijn altijd snel uitverkocht.

Solisten zijn Tetsje vd Kooi sopraan, José Scholte alt, Joep Bröcheler bas-Christus, Clemens Löschmann tenor- evangelist e.a.
Koor: Christelijke Oratorium Vereniging Ex Animo en jeugdkoor Op Maat
Begeleiding door het Randstedelijk Begeleidings Orkest Sinfonia
Dirigent is Wim de Ru
Aanvang 19.30 uur, de kerk gaat een uur van te voren open.

Het Leidse koor Ex Animo doet zijn naam eer aan: dit prachtige, dubbelkorige werk van J.S.Bach wordt met veel bezieling gezongen. Het samenspel tussen koor, professionele solisten en dito orkest onder de inspirerende leiding van de dirigent komt tot leven, zodra de eerste tonen van het openingsdeel “Kommt ihr Töchter, helft mir klagen” de ruimte van de fraaie en sfeervolle Pieterskerk vullen. Voor velen is de Matthäus Passion een vertrouwde traditie, voor anderen het muzikale hoogtepunt in de Lijdenstijd. In de kerk kunt u een tekstboekje kopen, zo kunt U met alle gezongen teksten meelezen en meeleven.

De mooie plaatsen op de 1e rang kosten voor leden € 44,00 en voor introducés € 47,00 p.p. Mocht u behoefte hebben aan vervoer naar de Pieterskerk en terug dan kan het Nut dat ook voor u regelen voor € 15,50 p.p.wordt u in Wassenaar vanaf uw huisadres opgehaald en weer thuisgebracht. U dient dan vanaf 18.00 uur gereed te staan bij uw voordeur waar de groepstaxi van JonkerTravel u ophaalt voor een prachtige muzikale avond.

Wilt u ook hiervan genieten dan dient u wel vóór 25 februari uw boeking bij het Nut te hebben gedeponeerd via de website www.nutwassenaar.nl waar u tegelijk een incassomachtiging kunt afgeven en/of lid kunt worden van het Nut voor € 20,00 per jaar.
Natuurlijk kunt u dit ook op de oude manier via het boekingsformulier uit het NUT programmaboekje in orde maken, maar dat kost veel meer tijd en moeite. Deze formulieren liggen evenals de Nut programmaboekjes in de Bibliotheek bij het C.I.P.

Tags

Matthäus PassionNutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top