Skip to content

Beeldengroep Zuid Limburg exposeert in de Molen

16 februari 20133 minute read

Wassenaar – Van zaterdag 23 februari t/m zondag 24 maart exposeren Anna Maria Rijcken-Willms, Lo van der Linden, Marietje van der Linden-Mazèl en Terry Mazèl als Beeldengroep Zuid-Limburg bij de Kunstgroep Wassenaar in Galerie in de Molen. Drs. Frans van der Linden, medewerker Haagsch Historisch Museum en Louis Couperus Museum in den Haag zal deze expositie zaterdag om 16.00 uur feestelijk openen.

Kunstobjecten van zelfgeschept ( vegetaal) papier van Terry, kunstobjecten in boekvorm, waarbij woord en beeld optimaal samenvallen van Anna Maria, verweerd ijzeren beelden geïnspireerd op Limburgs verleden van landbouw, mijnbouw en mythologie van Lo en Marietjes kunstwerken in zilver die met edelstenen en fossielen tot een nieuw geheel gecomponeerd worden maken een bezoek aan de kunstgalerie tot een bijzondere gewaarwording.

Alle vier de leden van de Beeldengroep bezochten de Stadsacademie in Maastricht, waarna zij gedeeltelijk ook nog in München en Wenen een vervolgopleiding deden om zich verder te bekwamen op hun vakterrein.

Anna Maria Rijcken maakt nu kunstobjecten, waarbij kalligrafie, grafiek en verhaal samen komen. Haar ‘Wilg’ is een object in boekvorm, waarbij al deze elementen samenkomen. De uit verschillende onderdelen geassembleerde ‘Tresor de Stier ‘ bevat tevens een klein boekje met een gedicht. “Het is goed om penseel voor pen te wisselen, voelen hoe hard hout is, grafische sporen te zetten in metaal, de plooibaarheid van textiel te ervaren. Waar het op aan komt is het proces, om dat wat in ons leeft, om te zetten in woorden, klanken, vormen en kleuren.”, aldus Anna Maria.

Lo van der Linden ’s beelden koesteren het verweerde patina van oude landwerktuigen uit het verleden. Hij creëert hiermee nieuwe tekens, waarin symboliek en mystiek duidelijk voelbaar zijn. De beschouwer mag zich erin verdiepen en zijn eigen verhaal maken.

“Ik werk het liefst met zilver, het maanmetaal, dat zich zo gewillig aanpast en met fossielen, (edel)stenen en kiezelstenen uit de Limburgse Maasbedding. Door de natuur of mij geslepen en gepolijst, of door een bijzondere structuur, ontstaat onder mijn handen als vanzelf het ontwerp. Vooral dit ‘doen’ geeft mij de grootste voldoening.”,aldus Marietje van der Linden. Zij heeft deelgenomen aan ca. 60 groepsexposities in Duitsland en de Benelux.

Terry Mazèl is sinds haar verhuizing naar België in de ban van vegetaal papier. Zij schept zelf papier door plantaardige vezels uit haar directe omgeving hiervoor te gebruiken. De eigenschappen en het karakter blijven zo leven in de verstilde vormen. Ieder papierobject vormt een uniek spanningsveld tussen natuur en cultuur.

Zaterdag en zondag zijn de exposanten in de galerie aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Zie voor meer informatie www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

BeeldengroepWassenaarWindlust
Gerelateerde artikelen
Back To Top