Ga naar hoofdinhoud

Rapport ‘seksrel’ onder vuur

16 februari 201354 second read

Wassenaar – Het rapport over de vermeende seksuele intimidatie op raadhuis de Paauw in februari 2012 had nooit opgesteld mogen worden. Dat betoogden drie raadsleden vrijdag bij de Accountantskamer.

Tijdens de borrel in het raadhuis zou onder invloed van drank een raadslid geïntimideerd zijn. De onderzoeker van BING stelde in zijn rapport dat er geen sprake van seksuele intimidatie was geweest.

Een VVD-wethouder zou een vrouwelijk raadslid hebben toegesnaauwd dat hij haar, met de gordijnen dicht, wel een lesje wilde leren. De klagers meenden dat BING het onderzoek heeft laten beïnvloeden. De rapporteur stond een ‘meelezer’ toe die wijzigingen mocht voorstellen. Dit werd Bas Eenhoorn: prominent VVD-lid. Het onderzoek was juist tegen een VVD-wethouder dus was dit volgens de klagers niet gepast. De accountant zag hier geen problemen in. De invloed van de meelezer was volgens hem uiteindelijk nihil.

Tijdens de borrel werden felle woorden gewisseld. Geen van de zeven getuigen die gehoord zijn, hebben de opmerking gehoord. Maar dat wil niet zeggen dat hij gemaakt is stelde de raadsvrouw van de klagers.

De tuchtrechter doet over circa 15 weken uitspraak.

Tags

RapportSeksrelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top