q MasWas stagiaires en het pyjama-gala-bal - Wassenaarders.nl Skip to content

MasWas stagiaires en het pyjama-gala-bal

19 februari 20132 minute read

Wassenaar – Zaterdag 2 februari organiseerde de bibliotheek in Voorschoten een pyjama-gala-bal voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Vier leerlingen van het Adelbert College hadden zich voor deze maatschappelijke stage opgegeven.

Zowel de leerlingen als kinderen kwamen in pyjama en hebben in een donkere bibliotheek verschillende spelletjes gedaan. Natuurlijk werden er ook verhalen voorgelezen. Een van de stagiaires liet na afloop weten, het een hele leuke activiteit gevonden te hebben. ‘Leuk om met kinderen te werken en iedereen was erg enthousiast’.

Een andere stagiaire van de MasWas had als stage-opdracht foto’s te maken van de activiteit. Vol enthousiasme is ze aan de slag gegaan en ze heeft deze avond meer dan 100 foto’s geschoten. Een selectie hiervan kunt u terug vinden op de MasWas site, www.maswas.nl

Hanneke de Waal van de bibliotheek Voorschoten vertelde dat ze het hele schooljaar al enthousiaste stagiaires heeft die met de diverse activiteiten helpen. Maar dat het pyjama-gala-bal wel het meest fotogenieke is. Bibliotheek Voorschoten ondersteund het initiatief van maatschappelijke stagiaires door jongeren van harte. Door jongeren te betrekken bij de activiteiten, kunnen ze meer organiseren en gebruik maken van de talenten van de jongeren. Dit schooljaar zijn jongeren betrokken geweest bij het inloopspreek uur over de mobiele telefoon. Verder hebben ze een stagiaire gehad die een workshop starten met Facebook heeft gehouden, waarbij zij zelf de prezi-presentatie gemaakt heeft. En ze hebben hulp gehad bij het eerste Ipadcafé, waar tabletgebruikers elkaar konden ontmoeten en vragen stellen over het gebruik ervan.

Tags

MasWasOBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top