Skip to content

Opvang in Wassenaar voor mensen met geheugenproblemen

21 februari 201352 second read

Wassenaar – Vanaf 27 februari start in Wassenaar een opvang voor mensen met geheugenproblemen. Dit is een compleet nieuw aanbod in Wassenaar en is voor jongere en oudere mensen met geheugenproblemen én hun verzorgers (mantelzorgers).

Met geheugenproblemen gaat het bijvoorbeeld om vergeetachtig zijn, de weg kwijtraken of moeite hebben met dagelijkse karweitjes. De ‘Ontmoetingsplaats’ biedt voor deze mensen sport- en bewegingsactiviteiten. Voor hun mantelzorgers, die met het zorgen voor een naaste met geheugenproblemen worden geconfrontreerd, biedt deze plek ontmoeting met andere mantelzorgers. Ook kunnen zij terecht voor een persoonlijk informatiegesprek en begeleiding door een professional. Dit gehele aanbod is erop gericht dat mensen met geheugenproblemen zo lang mogelijk en op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen. De Ontmoetingsplaats is een initiatief van De Zorgpraktijk in Wassenaar, Stichting Wassenaarse Zorgverlening en Stichting Rondom Mantelzorg. De Ontmoetingsplaats is er wekelijks iedere woensdag van 14.00 – 15.30 uur. 27 Februari gaat de eerste Ontmoetingsplaats van start. Locatie: De Zorgpraktijk, van Hallstraat 2, 2241 KT Wassenaar. Meer informatie en ook voor aanmelden bij Carla Kuyt, Stichting Wassenaarse Zorgverlening, tel: 070 512 11 11 en c.kuyt@swz-zorg.nl.

Tags

GeheugenproblemenOpvangWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top