Skip to content

Het alzheimer cafe Wassenaar

22 februari 20133 minute read

Wassenaar – HET ALZHEIMER CAFE WASSENAAR nodigt u van harte uit voor informatieavonden over dementie op ieder eerste woensdag van de maand vanaf 19.00 uur (inloop) in het Cultureel Centrum de Warenar aan de Kerkstraat. Het Alzheimer Café is geen kroeg of restaurant, maar een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en belangstellenden. Het wordt een cafe genoemd vanwege de gemoedelijke sfeer, waarin bezoekers praten over dementie met elkaar en met de gastspreker . Iedereen is welkom

Woensdag, 3 april 2013
Wegwijs in zorgland
Wanneer er sprake is van dementie, zul je vroeg of laat behoefte hebben aan ondersteuning, begeleiding en zorg. En dat is er in allerlei soorten en maten. Zelfs in Wassenaar zie je soms door de bomen het bos niet meer. En toch willen alle partijen passende zorg leveren en dat op elkaar afstemmen. Soms naast elkaar en soms aansluitend op elkaar. Omdat zo goed mogelijk te organiseren is er in Wassenaar een zogenaamde ‘zorgketen dementie’. Aan de hand van het verhaal van een fictief echtpaar De Wit leert u de zorgketen van Wassenaar kennen. We doorlopen alle mogelijke fasen in het dementieproces. Van de verschillende ketenpartners zijn medewerkers aanwezig die inhaken op de hulpvraag en vertellen wat zij te bieden hebben.

Na deze introductie bent u van harte welkom om zelf aan de verschillende medewerkers uw vragen te stellen, informatiemateriaal mee te nemen of afspraken te maken.

Woensdag,1 mei 2013
Kom in beweging!
Dat sporten en bewegen goed voor een mens is weten we allemaal. Maar kent u ook de positieve effecten van bewegen op (het verloop van) dementie? Zelfs de kleinste bewegingen, zoals kauwen, blijken al effectief te kunnen zijn. Deze avond staat in het teken van bewegen. We komen ook zelf in actie om u op weg te helpen (kleine) vormen van beweging in uw dagelijks programma in te passen.

Over de effecten die deze inzet kan hebben gaan we in gesprek

Woensdag, 5 juni 2013
De magische wereld van dementie
Het klinkt haast als een sprookje, maar de nuchtere werkelijkheid is dat mensen met dementie ook verlangens en behoeften hebben, maar dat zij die anders uiten. En niet altijd op een manier die de omgeving begrijpt. Liefde en verlangen kunnen zich uiten in boosheid en agressiviteit, angst in ontkenning en claimend gedrag, verdriet in opschepperij. Bovendien kunnen de verlangens en behoeftes van dementerenden en hun verzorgers botsen. Er gaat vaak een rijk gevoelsleven schuil achter vreemde uitspraken en lastige gedragingen van dementerende mensen. Over dit onderwerp schreef klinisch psycholoog Huub Bruijssen het boek ‘De magische wereld van dementie’. Tijdens deze avond zal Huub Bruijssen praktische tips geven om het leven met en de zorg voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller te maken.

Een kopje koffie staat voor u klaar. U hoeft zich niet aan te melden. Voor vragen kunt u contact opnemen met coördinator Michiel den Oudsten,tel.: 06-42695799 of met de SWOW/Infomaat, tel.: 5117576

De SWOW biedt ook aan u gratis met de BIJBUS van huis op te halen en weer thuis te brengen. U hoeft alleen maar telefonisch contact op te nemen met de SWOW, telefoon 5112226.

Tags

AlzheimerCafeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top