Skip to content

Het alzheimer cafe Wassenaar op 6 maart

23 februari 20132 minute read

Wassenaar – HET ALZHEIMER CAFE WASSENAAR nodigt u van harte uit voor een informatieavond over dementie op woensdag 6 maart 2013 vanaf 19.00 uur (inloop) in het Cultureel Centrum de Warenar aan de Kerkstraat. Het Alzheimer Café is geen kroeg of restaurant, maar een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en belangstellenden. Het wordt een cafe genoemd vanwege de gemoedelijke sfeer, waarin bezoekers praten over dementie met elkaar en met de gastspreker . Iedereen is welkom.

Woensdag, 6 maart 2013
Film “Gerrit en Joke”. Deel I: Ik wil niet alleen maar één zijn. Gerrit is 58 jaar als hij hoort dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Samen met Joke gaat hij de strijd aan en zoeken beiden hun weg. Aanvankelijk blijft Gerrit thuis wonen, maar de toenemende zorg en begeleiding wordt zowel voor Gerrit als Joke belastend. Ondanks dat slagen zij erin om samen inhoud te geven aan het leven. De belasting voor Joke wordt echter toch te groot. Gerrit gaat eerst naar een dagopvang en wordt na verloop van tijd opgenomen in een verpleeghuisafdeling. Vanaf het begin van zijn ziekteproces heeft Gerrit een duidelijke euthanasiewens; volgens de arts een vrijwillig, duurzaam en weloverwogen verzoek. Zijn verzoek wordt echter niet opgevolgd als de strijd tegen dementie te zwaar wordt.

Naar aanleiding van deze film gaan we met elkaar in gesprek.

Een kopje koffie staat voor u klaar. U hoeft zich niet aan te melden. Voor vragen kunt u contact opnemen met coördinator Michiel den Oudsten,tel.: 06-42695799 of met de SWOW/Infomaat, tel.: 5117576

De SWOW biedt ook aan u gratis met de BIJBUS van huis op te halen en weer thuis te brengen. U hoeft alleen maar telefonisch contact op te nemen met de SWOW, telefoon 5112226.

Tags

AlzheimerCafeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top