Skip to content

Veelzijdig orgelconcert in de Dorpskerk

24 februari 201353 second read

Wassenaar – Zaterdag 2 maart geeft de organist van de Haagse Kloosterkerk, Geerten van de Wetering, een orgelconcert op de twee prachtige orgels van onze Dorpskerk.

Aanvang: 16.00 uur. Toegang: vrij. Na afloop van het concert is er een open deur-collecte ter dekking van de kosten. Geerten van de Wetering is in de Kloosterkerk de opvolger van de befaamde organist Jan Hage en bespeler van het magnifieke Marcussen-orgel van deze kerk. Geerten van de Wetering (28 jaar) studeerde bij de grote organisten Jos van der Kooy en Ton Koopman. Hij volgt nu een postgraduate orgelopleiding in Wenen. Van den Wetering begint het concert op het franse salonorgel ( Mutin-orgel) beneden in de kerk met een compositie van de Duitse, maar jaren in Frankrijk gewoond hebbende, componist Paul Hindemith. Muziek met een laat-romantisch idioom. Daarna vervolgt de organist het concert op het grote, Hinsz/van Dam-orgel. Een modern stuk van Daan Manneke, een vroeg barokke compositie van Sweelinck en een improvisatie van van den Wetering zelf. Het concert wordt besloten met de magistrale ‘Toccata et Fuga in C’ van Johann Sebastian Bach.

Tags

DorpskerkOrgelconcertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top