Skip to content

A story that shocked the world

25 februari 20132 minute read

Wassenaar – Van 21 – 24 maart brengt STET The English Theatre de voorstelling My Name is Rachel Corrie naar Nederland. Het stuk, gebaseerd op de dagboeken van Rachel Corrie, is een theater bewerking van Alan Rickman en Kathrine Viner.

Rachel Corrie werd op 10 April 1979 geboren in Washington. In 2003 werd zij lid van de International Solidarity Movement, een beweging die het niet geweldadig verzet in Palestina ondersteunt. Zij reisde af naar Gaza waar zij verslag wilde leggen van wat daar gebeurde. Een poging Israelische bulldozers te stoppen, heeft haar het leven gekost.

Het Israelisch-Palestijnse conflict is de achtergrond, waartegen we deze jonge vrouw zich zien ontwikkelen. Het eerste deel gaat over haar jeugd en het proces van bewustwording, terwijl het tweede deel haar observaties in Gaza weergeeft. Zij besluit tot actie over te gaan in een wereld die zonder idealen lijkt te zijn geraakt, waarin de machteloosheid van het individu regeert. Rachel Corrie was geen heldin, maar een jonge vrouw, die opstond en niet langer meer kon en wilde zwijgen.

Marta Paganelli speelt de voorstelling in het Engels (21, 23 & 24 maart) en in het Italiaans (22 maart). Zij wordt begeleid door Adriano Russo op gitaar.

De voorstellingen vinden plaats in het gebouw van het Nationale Toneel ( Zaal 2) op 21, 22 (Italiaans) & 23 maart om 20.30 uur en op 24 maart om 15.00 uur.

Voor meer informatie en tickets:
STET The English Theatre – www.theenglishtheatre.nl

Tags

STETTheaterWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top