Skip to content

Feestelijke opening nieuwe locatie Boksschool Wassenaar

26 februari 20132 minute read

Wassenaar – Dinsdagmiddag 26 februari jl werd de nieuwe Wassenaarse Boksschool aan de Dr. Mansveltkade geopend. Boksleraar Erwin Rijnbeek, “met vuisten als hamers”, aldus de voorzitter van het SJW, en wethouder Fatma Koser Kaya namen de honneurs waar. En wel op een zeer bijzondere manier. Vredig samen een lint doorknippen, dat zat er niet bij. Deze opening was een ware uitdaging: de boksleraar en de wethouder namen het in de ring tegen elkaar op.

Voor de KO-ronde startte, sprak Bart van Amerongen (voorzitter SJW) kort tot alle aanwezigen, die – van jong tot oud – in grote getale aanwezig waren. Van Amerongen dankte o.a. André van Herk (voorzitter van Blauw-Zwart) voor de bereidwilligheid om mee te werken aan een nieuw gebouw voor SJW op het terrein van Blauw-Zwart.

Na jaren van discussie over een nieuwe locatie voor SJW is men uiteindelijk in overeenstemming gekomen en is er in rap tempo een prachtig gebouw neergezet. Anna Zinkweg, architect , adviseerde o.a. op het gebied van kleur en onder auspiciën van de systeembouwer droeg zij bij aan het ontwerp van de gevel en plattegronden. Ook heeft zij bedacht dat een deel van de gevel versierd mag worden door ‘Graffiti-kunstenaars in de dop’. In de nabije toekomst zal SJW enkele workshops ‘Graffiti’ organiseren. De Wassenaarse jeugd mag zich dan onder toezicht gaan uitleven op een stukje boksschoolmuur. Wie weet blijkt straks ook Wassenaar een ‘Banksy’ rijk te zijn. Wanneer de Graffiti-workshops starten, zal te zijner tijd op de site van SJW terug te vinden zijn.

Na afloop van de ‘Knock-out ronde’, die onze Wassenaarse wethouder glansrijk doorstond, benadrukte Koser Kaya het belang van gezond leven, sporten en bewegen. De boksschool is een goede aanvulling voor de Wassenaarse jeugd. De kosten zijn laag, € 2,50 per keer. Dus: gaat dat zien en doe mee! De rest van deze week is het gratis sporten voor iedereen tussen de 8 en 25 jaar. Grijp die kans!

Tags

BoksschoolSJWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top