Skip to content

Koninginnedag 2013: feest op 30 april.

26 februari 20132 minute read

Wassenaar – De Koninklijke Familie en het Nationaal Comité Inhuldiging hebben de wens uitgesproken dat de laatste Koninginnedag gevierd zal worden, zoals het al decennia gevierd wordt, op 30 april. Het motto van deze bijzondere dag is ‘Mijn droom voor ons land: inspiratie voor onze Koning’.

Het Nationaal Comité Inhuldiging vraagt jong en oud hun toekomstdroom voor Nederland en de Caribische gebieden van het Koninkrijk te delen. Daarom nodigen zij iedereen uit die ideale toekomst te verbeelden. De vorm is vrij. Het mag een wens zijn, een gedicht, een film, een muziekstuk, een uitvoering, een tekening, een verhaal of beeldhouwwerk. Zo ontstaat een staalkaart van dromen, ambities en hoop voor Nederland. Inspireer de nieuwe Koning en Koningin met uw droom voor ons land. Zo maken we van 30 april 2013 niet alleen een groot feest, maar ook een mooi vooruitzicht! Binnenkort leest u hier hoe u uw droom kunt insturen.

Koninginnedag 2013 is ook dit jaar weer een feest van het gehele land, van heel jong tot heel oud en niet uitsluitend voor de hoofdstad.

De Wassenaarse Oranjevereniging “Koningin Wilhelmina” sluit zich hierbij aan en heeft na de aankondiging van de abdicatie een aantal keer extra vergaderd om het programma van 2013 te bespreken.

In het officiële programma van het Nationaal Comité Inhuldiging zijn er op 30 april 2 momenten die voor eenieder wellicht reden zullen zijn om naar de TV te kijken of de radio en internet op te zoeken.

De Wassenaarse Oranjevereniging houdt in haar programmering rekening met deze momenten en past het traditionele draaiboek hier op aan. Binnenkort zal het programma via Wassenaarders.nl, maar ook in de plaatselijke kranten weer bekend gemaakt worden.

Bijzonder voor dit jaar is dat in de programmering een Nostalgisch getinte Kermis opgenomen is.

Deze kermis wordt gehouden van 27 april t/m 30 april op de dr. Mansveltkade.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.wassenaarseoranjevereniging.nl

Tags

KoninginnedagMijn droomWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top