Ga naar hoofdinhoud

Wassenaars schaatssucces

26 februari 20132 minute read

Wassenaar – De afgelopen tijd heeft een aantal schaatstalenten uit Wassenaar, lid van Schaats Trainings Groep Voorschoten (STGV), zich van hun beste kant laten zien. Op zaterdag 23 februari werd in Dronten het Nederlands Kampioenschap Marathon gehouden met in iedere leeftijdscategorie zo’n 50 deelnemers.

De selectie voor deelname had eerder in het seizoen plaatsgevonden tijdens regionale wedstrijden. Rik Qualm, twee weken terug 15de bij het NK Langebaan voor junioren C, noteerde de hoogste notering. Hij kwam in de eindsprint net tekort voor het podium en eindigde op de 5de plaats. In de oudste jeugdcategorie (jun A) mocht Megan Vollebregt voor het laatst deelnemen. Zij eindigde tijdens haar 5de NK Marathon in het sterke deelnemersveld op de 16e plaats. Voor de pupillen geen NK, maar een landelijke finale. Bij de pupillen B (11-jarigen) had Brit Qualm zich geplaatst en wist zij in het gedrang naar de 24ste plek te rijden. Tevreden en weer een ervaring rijker konden zij huiswaarts keren. Het schaatssucces was nog niet afgelopen dit weekend. Zaterdagavond sloot Koen Slootweg de Baancompetitie voor junioren B op de Uithof winnend af. De Baancompetitie bestond uit 5 wedstrijden over verschillende afstanden (van 100m tot 3000m), waarbij de puntentelling vergelijkbaar is met de World Cup. De Gewestelijke selectie mocht niet meedoen, maar desondanks is de concurrentie moordend bij de junioren van Zuid-Holland. Zijn overwinning betekende niet alleen dat hij zeer allround en constant heeft gepresteerd, maar ook flinke progressie heeft geboekt. Zo heeft hij zijn tijd op de 1500m dit seizoen al met 10 seconden verbeterd. Voor Rik en Koen staat er op 12 maart weer een NK op het programma. Ditmaal zullen zij samen met Sander van der Geer en Jaap van der Mey het Andreascollege vertegenwoordigen tijdens het NK Scholenploegachtervolging in Breda.

Tags

SchaatsenSTGVWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top