Skip to content

Met NUT naar Mozart’s “Zauberflöte”

28 februari 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 13 april kunt u naar het Nederlands Blazersensemble in de Haagse Dr. A. Philipszaal. Het Nut heeft mooie plaatsen ervoor en als u snel reageert, kunt u erbij zijn.

De solisten van dit ensemble behoren tot de Nederlandse top. Het ensemble speelt op historische instrumenten en de blazers presenteren nu Mozart’s “Zauberflöte” als kameropera.

Als vroeger – in de achttiende eeuw – een opera volle zalen trok maakten arrangeurs gelijk een bewerking voor kleine bezetting. Veel stukken kregen buiten het theater een tweede leven. Het blazersensemble was geliefd als substituut voor een operaorkest. Na “le nozze di Figaro”brengt het Nederlands Blazersenemble dus nu het bekende verhaal van prins Tamino, de koningin der nachten, Pamina, Sarastro en Papageno. Humor, drama en mysterie wisselen elkaar af in een pakkende parabel over de strijd tussen duisternis en licht. Dit alles in een bewerking van Hans van der Heide en met Johannette Zomer, sopraan, Frans Fiselier, bariton en Bernard Loonen, tenor.

Na afloop van de kamer opera is er een drankje en een afterconcert in de foyer!

Kaarten kunt u bestellen via www.nutwassenaar.nl voor € 31,50 p.p. en voor uw introducés € 34,50 p.p. Ook kunt u nog via het vertrouwde boekingsformulier uit boek 66 uw bestelling plaatsen, maar dat kost veel meer tijd en de sluitingsdatum is 13 maart a.s. Dus vraag iemand met internet eventueel voor u te boeken indien u het zelf niet kunt. Wilt u lid worden dan kan dat ook via de website of boekingsformulier evenals het eventueel reserveren van een plaatsje in de groepstaxi die in Wassenaar rijdt om u voor de deur van het theater af te zetten en v.v. Vervoer kost € 15,50 p.p.

Boekjes en boekingsformulieren vindt u in de bibliotheek bij het Cultuur Informatie Punt.

Tags

NutWassenaarZauberflöte
Gerelateerde artikelen
Back To Top