Skip to content

Bijwonen van een themazitting woninginbraken?

1 maart 20133 minute read

Wassenaar – Bent u wel eens slachtoffer geweest van een woninginbraak, of kent u iemand waarbij is ingebroken? Veel mensen bij wie ooit is ingebroken, voelen zich nog lage tijd onprettig in hun huis. De inbraak heeft veel impact op hun leven. Bent u misschien bij een bewonersavond in uw gemeente geweest en heeft u tips meegekregen over de beveiliging van uw woning? Heeft u in uw gemeente wellicht matrixborden gezien met een waarschuwing voor woninginbraak of heeft u wijkagent getwitterd over wat u kunt doen als u iets verdachts ziet in uw wijk?

Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd wat er verder gebeurt als een verdachte wordt aangehouden voor een woninginbraak? Wat gebeurt er op een rechtszitting en hoe zit dat met de straffen? Wij geven graag antwoord op een aantal van uw vragen!

Op donderdag 7 maart 2013 van 09.00 tot 13.00 uur organiseert OM Den Haag een themazitting woninginbraken en wij nodigen u graag uit om te zien wat er allemaal gebeurt in de aanpak van woninginbraken! De zitting zal plaatsvinden in het paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan 60 in Den Haag.

Wat kunt u verwachten op donderdag 7 maart?

Politierechter
Op donderdag 7 maart zal de politierechter van de rechtbank ‘s-Gravenhage zich buigen over vier strafzaken betreffende woninginbraken. Tijdens de zitting worden de feiten uit het dossier aan de verdachte voorgehouden door de rechter en worden vragen gesteld. De officier van justitie zal vertellen over het onderzoek en een straf eisen. De politierechter doet bijna altijd gelijk uitspraak in de zaak en kan maximaal een gevangenisstraf van één jaar opleggen.

Programma
09.00 uur: korte toelichting van het OM over de aanpak van woninginbraken en de zitting waar u voor komt.
09.30 uur: zaak 1 (woninginbraak in Voorschoten)
10.35 uur: zaak 2 (woninginbraak in Delft)
11.20 uur: zaak 3 (woninginbraak gemeente Nieuwkoop en Kaag en Braasem)
12.05 uur: zaak 4 (Woninginbraak in Den Haag)

Na afloop van de zitting is er gelegenheid om vragen te stellen.
(aangegeven tijden zijn onder voorbehoud: de eerste zaak zal 09.30 uur starten, maar van te voren is nooit precies aan te geven hoe het verloop zal zijn. U kunt besluiten een gedeelte van de zitting bij te wonen, wanneer u dat wenst kunt u de zaal verlaten)

Interesse? Meld u aan!
Bent u, of iemand uit uw omgeving, geïnteresseerd in het bijwonen van deze themazitting dan kunt u zich aanmelden via e-mailadres denhaag@om.nl
Vermeld in de mail uw naam, adres en telefoonnummer.
Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel op een ander moment geïnformeerd worden over de taken van het OM of wilt u een zitting bijwonen, laat dit vooral weten via dit eerder genoemde emailadres.

Heeft u nog vragen over deze themazitting stuur dan een mailtje naar denhaag@om.nl

Tags

BurgernetInbrakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top