Skip to content

Tentoonstelling ‘Letter, beeld, getal’

2 maart 201343 second read

Wassenaar – Roeli Willekes uit den Haag is bekend door haar glasschilderingen, tekeningen en aquarellen. Zij werkt regelmatig in opdracht voor kerkelijke gemeenschappen zoals de Kloosterkerk en de Zorgvlietkerk. De tentoonstelling ‘Letter, beeld, getal’ zal op zondag 10 maart worden geopend door mw.ds. Marthe de Vries tijdens de dienst die in het teken staat van ‘Heilig Schrift ‘.

“In het Hebreeuws heeft een letter tegelijk getalswaarde en een betekenis; dit wordt weergegeven door een beeld. Zo geven alle letters met elkaar de levensweg van de mens weer. Voor mij is het Hebreeuwse alfabet interessant omdat het woord en beeld samenvoegt, Zo worden woord en beeld een eenheid”, aldus de kunstenares.

De tentoonstelling zal tot en met Pasen te zien zijn in het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Lange Kerkdam 46 in Wassenaar. Openingstijden: zondags van 11.30 – 12.30 uur ,vrijdags van 10.00 – 12.00uur en op afspraak; Martje Bakkum (070 5115341).

Tags

Hebreeuwse alfabetNPBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top