Skip to content

Record aantal inschrijvingen bij Spelenderwijs!

3 maart 20132 minute read

Wassenaar – Zaterdag was er weer de inschrijving voor de alom bekende Wassenaarse sport- en speldagen. Traditioneel zijn deze dagen tijdens de laatste week van de zomervakantie. Dit jaar vallen de sport- en speldagen op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 augustus. Dit jaar heeft een record aantal deelnemers zich ingeschreven: liefst 528 kinderen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Op zich is het grote aantal deelnemers voor de organisatie van Spelenderwijs geen probleem. De kinderen worden opgesplitst in diverse leeftijdsgroepen met ieder hun eigen programma op een eigen locatie (groep 3 en 4 zijn pinkies, groep 5 en 6 zijn stuiters, groep 7 en 8 zijn bonken). De leeftijdsgroepen worden weer onderverdeeld in teams van 12 tot 14 kinderen, met op ieder team een tweetal vaste leiding. De kinderen uit de drie eerste klassen van de middelbare school heten dan de megabonken en zij hebben hun eigen spectaculaire programma.

Voor het begeleiden van de teams is de stichting nog op zoek naar een paar leiders of leidsters. Voor het begeleiden van een team kinderen is de minimumleeftijd 16 jaar. Mocht je in de zomervakantie nog tijd over hebben en zin hebben in drie leuke dagen, kijk dan eens op de site (www.spelenderwijswassenaar.nl) en meld je snel aan. Het volledige programma voor de komende zomer zal vanaf 21 juni ook op deze site te vinden zijn. Je kunt ook contact opnemen met John Schrader, tel. 070-5176236.

Poldercross Spelenderwijs bijna vol
Naast de sport- en speldagen was er zaterdag ook de inschrijving voor de eerste Wassenaarse poldercross. De inschrijving werd een groot succes, en er waren vele inschrijvingen te noteren. Al deze mensen gaan op vrijdag 5 juli de sloten in en uit en zullen meedoen aan een historisch moment in Wassenaar: de eerste poldertocht door de weilanden en sloten van Arnold den Hollander.

De komende weken zal het parcours gemaakt gaan worden en zullen de verdere voorbereidingen volgen.

Voor verdere vragen of informatie over de poldercross kan ook op de site van Spelenderwijs worden gekeken. Of contact opnemen met bestuurslid Spelenderwijs John Schrader, tel.070-5176236.

Tags

SpelenderwijsSport- en speldagenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top