Skip to content

Blauw-Zwart wint met 5-2 dankzij productieve spits Houtman

4 maart 20132 minute read

Wassenaar – De hoofdmacht van Blauw-Zwart heeft afgelopen zaterdagmiddag op De Schulpwei zoals verwacht drie punten gepakt door het Leidse Football Factory met 5-2 te verslaan. Spits Boy Houtman was erg productief, want hij scoorde maar liefst vier maal. De eerste Blauw-Zwart-goal viel reeds na 58 seconden en het was traditioneel weer verdediger Jeroen Verhart die zijn goaltje meepikte.

De UTS Abbink/UTS Van der Geest-formatie zat wat merkwaardig in elkaar. Zo stond linkervleugelspits Maarten van der Flier strak op rechts en daar hij had duidelijk problemen mee. Omdat ook de opbouw van achteruit bij de Blauwen nogal stroef verliep werd het een rommelige wedstrijd waarin gemaakte fouten tot enig spektakel leidden.. De Leidse studenten misten weer eens een aantal spelers en konden slechts twee zeer balkunstenaars aanbieden. Voor het overige werd het spel derhalve bepaald door nogal wat foute passes en lange trappen die niet aankwamen. Zoals gezegd was Boy Houtman gelukkig wel bij de les en kon hij het krachtsverschil toch in doelpunten uitdrukken (in de 4e, 35e, 44e en 77e wedstrijdminuut).

Na de rust verving Daniel Singleton Van der Flier en kwam good old Arnold Simonis er onder gejuich in om de sfeer en de strijdlust van het elftal van trainer Roel den Hartog te verbeteren. Blauw-Zwart-keeper Bob Jalhay had niet veel te doen, maar stopte rond de 70e wedstrijdminuut een vlammend afstandsschot van de Leidenaren heel bekwaam.

Al met al werd het een eerlijke uitslag van een niet echt spectaculaire wedstrijd. Komend weekeinde gaat de UTS Abbink/UTS Van der Geest-formatie van de Blauwen op bezoek bij LSVV in Leiden.

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top