Skip to content

Zorgboerderij Oliehoek kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

4 maart 20132 minute read

Wassenaar – Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Zorgboerderij Oliehoek doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Helpende Hand. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Wassenaar.

In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Zorgboerderij Oliehoek biedt jongeren met een verstandelijke, geestelijke of fysieke beperking vanaf 17 jaar dagbesteding aan. Maatschappelijke en dierpraktische stage mogelijkheden zijn er vanaf 16 jaar. De boer en boerin begeleiden de deelnemers gedurende de dag. Door structuur te bieden in een prikkelarme omgeving, hopen zij de deelnemers veel te leren. Hierdoor kunnen de deelnemers op een betekenisvolle manier bezig zijn en op hun manier bijdragen aan onze maatschappij. Hiermee wordt hun eigenwaarde vergroot.
Maar…het platteland beleven staat voorop: Alles mag en niets moet!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Tags

KroonappelsOliehoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top