Skip to content

Seniorenclub biedt uitkomst voor bejaard dier bij overlijden eigenaar

6 maart 20132 minute read

Wassenaar – Wat gebeurt er met uw huisdier als u niet meer voor deze kunt zorgen? Een vraag die helaas maar weinig mensen zichzelf stellen. Uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van Nuvema Uitvaartverzekering onder 1000 huisdiereigenaren blijkt dat slechts 7% schriftelijk heeft vastgelegd wat er met hun huisdier moet gebeuren wanneer zij zelf overlijden. De helft van de huisdiereigenaren heeft zelfs nog nooit over de vraag nagedacht (bron: Nuvema). Vaak komen nabestaanden dan voor een moeilijke keuze te staan wat te doen.

Het is verstandig tijdig na te denken over wat er met uw huisdier gebeurt als u er niet meer bent. De Seniorenclub biedt een mogelijke uitkomst. De Seniorenclub is het eerste landelijke dierenbejaardentehuis voor honden en katten, opgericht in 1985. Huisdiereigenaren uit heel Nederland kunnen testamentair vast laten leggen dat hun bejaarde hond of kat bij overlijden wordt opgenomen in het dierenbejaardentehuis. Daarmee kunnen zij – nog bij leven – zorgen voor een mooie oudedagvoorziening voor hun huisdier.

De opzet van de Seniorenclub is uniek. De honden leven in roedels van 8 tot 10 honden en beschikken per roedel over een eigen kamer met voldoende ligplaatsen, vloerverwarming en een uitloop naar buiten. Ook is er een gemeenschappelijk woonkamer en grote speelweide. De gepensioneerde katten hebben een volledig ingerichte kamer met kattenmandjes en vliering met kattentrapjes. Aansluitend is er een overdekte buitenren met klimbomen en hebben ze toegang tot een grote kattentuin.

De Seniorenclub is een onderdeel van Stichting Nationale Dierenzorg, gevestigd in Wassenaar. Dierenzorg werd in 1926 opgericht door hofdames van koningin Wilhelmina en is uitgegroeid tot een veelzijdige dierbeschermende organisatie bestaande uit een asiel, pension, dierenambulance, hondencrèche en dierenbejaardentehuis. Naast de professionele zorg voor dieren, staan de medewerkers van Dierenzorg ook klaar met raad en daad voor mensen. Zo biedt Dierenzorg een vangnet voor mens en dier.

Meer informatie vindt u op www.seniorenclub.nl. Ook kunt u de brochure “Nalaten aan Dierenzorg” aanvragen waarin alle mogelijkheden op een rij staan.

Tags

NDZSeniorenclubWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top