Skip to content

Sloop Pieter Maritzstraat van start

7 maart 201354 second read

Wassenaar – Wethouder Fatma Koşer Kaya heeft op 5 maart symbolisch de start gemaakt van de sloop van 57 woningen aan de Pieter Maritzstraat en omgeving. Samen met burgemeester Jan Hoekema verwijderde zij met behulp van een kraan de voorgevel van een woning.

Het afgelopen jaar verhuisden de bewoners naar elders in of buiten Wassenaar.De nieuwbouw bestaat uit 44 huurwoningen en 9 koopwoningen die bestemd zijn voor gezinnen, starters en senioren. Volgens Wil van Dam, directeur Woningbouwvereniging St. Willibrordus en opdrachtgever van dit project, is de sloop van de verouderde huizen een belangrijke mijlpaal. Burgemeester Hoekema sprak van ‘een puik project’. Herinrichting van dit gebied versterkt het aanbod van sociale woningen in de wijk Oostdorp. De gemeente wil investeren in dit project door het aanleggen van een nieuw rioolstelsel aan en het inrichten van de openbare ruimte. Ook legt zij een tijdelijke weg aan voor het bouwverkeer. 

De bouw start half juni. Om de sloopwerkzaamheden zorgvuldig te laten verlopen heeft aannemer Dura Vermeer maatregelen getroffen om de overlast voor de woonomgeving tot een minimum te beperken. Meer informatie: zie www.wbv-willibrordus.nl

Tags

Pieter MaritzstraatSloopWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top