q Gert Oostindie te gast in Bibliotheek Wassenaar t.g.v. de Boekenweek - Wassenaarders.nl Skip to content

Gert Oostindie te gast in Bibliotheek Wassenaar t.g.v. de Boekenweek

8 maart 201357 second read

Wassenaar – De 78e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart 2013. Het thema is dit jaar “Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden”.

Op 21 maart hebben wij Prof. Gert Oostindie, directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) en hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, bereid gevonden een lezing te geven over dit onderwerp. Hij schreef vele boeken, waaronder, verwant aan thema van deze lezing, Postkoloniaal Nederland. Vijfenzestig jaar vergeten, herdenken, verdringen.

Als wij in Nederland tegenwoordig denken aan “zwarte bladzijden” in onze eigen geschiedenis, dan gaat het heel vaak ook en zelfs vooral over de koloniale geschiedenis – zoals de onderwerping van de Indonesische archipel, slavenhandel en slavernij in de koloniën in de Atlantische wereld, of het moeizame en ook gewelddadige afscheid van “ons Indië”. Waar komt dat gevoel van ongemak over ons koloniale verleden vandaan, hoe breed wordt het gedeeld, hoe kwam het de afgelopen decennia op de publieke agenda- en is het eigenlijk zinvol, om te moraliseren over het verleden?

De avond begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).
Kosten € 7,50. Biebpas € 6,50.
Reserveren is gewenst en kan via email lezingen.wassenaar@obvw.nl of telefonisch 070-5113397.

Tags

BoekenweekOBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top