Ga naar hoofdinhoud

Met NUT naar de Keukenhof

8 maart 20133 minute read

Wassenaar – Kom in voorjaarssfeer en ga een hele dag mee naar de bloemenshow én het Kasteel Keukenhof! De tweede nieuwe Nutexcursie van dit zomerseizoen vindt plaats op vrijdag 26 april, waarschijnlijk is dit historische park dan op z’n mooist. De bus vertrekt vanaf 8.00 uur ’s morgens om in drie kwartier acht opstapplaatsen in heel Wassenaar aan te doen en aan het eind van de middag hopen we weer in Wassenaar aan te komen.

Op Keukenhof, de plaats waar de lente tot bloei komt, bruist het van de activiteiten. U kunt hier volop genieten en inspiratie opdoen alsmede ontspannen in een prachtige omgeving. Nergens vindt u zo veel geur en kleur als in dit 32 hectare grote park. Gun uzelf en een eventuele introducé dit cadeautje!

In de ochtend wordt met deelnemers die redelijk tot goed ter been moeten zijn het bloemenpark bezocht , na een ontvangst met koffie/thee en gebak. Onder leiding van een ervaren gids wandelen we 90 minuten door het park en door de paviljoens. Daarna kunt u nog een uur op eigen gelegenheid verder rondkijken en gebruiken we om ca. 12.30 uur de lunch. Het is nu nog niet bekend of dit gebeurt op de Keukenhof zelf of op het Landgoed, dat tegenover het park ligt.

Daarna krijgen we een rondleiding door Kasteel Keukenhof, dat tot 2011 een ingrijpende restauratie heeft ondergaan. Dit kasteel is het middelpunt van het sfeervolle landgoed, al eeuwenlang een ontmoetingsplaats om aangenaam te verpozen en van kunst, cultuur en natuur te genieten. In de omliggende tuinen worden wisselende tentoonstellingen gehouden, die u na de kasteelrondleiding op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Ook kunt u eventueel wat uitrusten in het restaurant van dit landgoed, want zoals u begrepen zult hebben, is het bij elkaar een behoorlijk aantal voetstappen. Vandaar dat wij deze bijzondere fleurige excursie aanraden voor mensen die goed ter been zijn en die veel bijzonderheden van de gids willen opsteken. Het is heel aangenaam om een goede gids te hebben, zodat er optimaal van deze dag kan worden genoten, reserveringen in het restaurant te hebben, zodat plaatsen voor een heerlijke lunch verzekerd zijn en om toegang te krijgen tot het Kasteel en de tuinen, zonder in de rij te hoeven staan voor entreekaarten. Omstreeks 17.00 uur verwachten we weer in Wassenaar aan te komen.

U kunt boeken via de website van het Nut (www.nutwassenaar.nl) of via het boekingsformulier uit het nieuwe zomerprogramma nr. 67, dat leden is toegezonden en andere belangstellenden kunnen afhalen bij het Cultuur Informatie Punt in de bibliotheek. Prijs voor leden € 83,00 en introducés € 86,00 p.p. (al het beschrevene is inclusief) In het programmaboekje en op de website staat ook een formulier waarmee u zich eventueel kunt opgeven als lid voor slechts € 20,00 per kalenderjaar.

In verband met de te maken afspraken met busmaatschappij, restaurant en gidsen is de sluitingsdatum voor de boekingen 25 maart. Dan moeten de formulieren c.q. incassomachtigingen bij het Nut binnen zijn. Snel handelen is dus geboden!

Tags

KeukenhofNutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top