Ga naar hoofdinhoud

WZK waterpolo heren 2 kampioen!

11 maart 20133 minute read

Wassenaar – Op 9 maart speelde WZK heren 2 al in de zesde wedstrijd voor het einde de kampioenswedstrijd bij “concurrent” De Devel 2. Door geen enkel punt te verspelen stond WZK al 14 punten voor en dus kon het kampioenschap in Zwijndrecht gepakt worden.

In de eerste de beste aanval wist De Devel Sander van afstand te verschalken. Nadat Rémon in de eerste manmeer zijn schot gestopt zag, wist hij de tweede manmeer wel af te maken: 1-1.

In de tweede periode bleef het spannend. Stefan scoorde een manmeer en zette WZK voor het eerst op voorsprong. Bas was erg scherp, toen zijn directe tegenstander uit het veld gezonden werd. Voordat iedereen het door had, lag de bal al direct in het net: 3-2 voor WZK. Aan het begin van de derde periode wisten beide ploegen van afstand te scoren. Zo was de stand 4-3 in het voordeel van WZK. De vierde periode bleef lange tijd doelpuntloos, maar in de laatste minuten liep de score toch op. Leonard scoorde vanaf de paal bij een manmeer en Philip schoot een vrije bal in de lange hoek: 3-6 en de buit leek binnen. Terwijl het hele team de laatste seconden aftelde, wist ook keeper Sander te scoren. Het grootste deel van het team had het niet gezien, maar in de laatste seconde passeerde hij zijn collegakeeper. Door de wedstrijd met 8-5 te winnen behaalde heren 2 zonder puntverlies het kampioenschap in de 1e klasse district. Tevens betekent dit promotie naar de bondsklasse.

Heren 1
Heren 1 speelde uit tegen De Vliet. Het was zo’n gezapige zondagmiddagwedstrijd die zeker in het eerste part alle kanten op kon vallen. WZK trok aan het langste eind en sloot deze periode met een 1-2 voorsprong af. Het tweede part verliep het zelfde alleen wist WZK de kansen goed te benutten. Het derde part liet WZK geen steek vallen en de heren sloten deze af met 0-5. Het was niet meer van belang om door te trekken en de wedstrijd werd relaxt uitgespeeld, winst met 3-14.

Meisjes
De meisjes moesten het opnemen tegen de koploper Scom uit Hoogvliet. De wedstrijd begon gelijk fel en de eerste doelpunten van Scom waren een feit ondank uitstekend verdegingswerk van o.a. Anouska Schrader. De stand liep op naar 3-0 in het voordeel van Scom. In de derde periode kwamen de Wassenaarse meisjes terug en wisten Anouska Schrader en Denise van Houten beiden een prachtig doelpunt te maken. Uiteindelijk werd de eindstand 7-3 in het voordeel van de ploeg uit Hoogvliet. Het was een zware wedstrijd maar de Wassenaarse meisjes hebben de punten zeker niet cadeau gegeven, ze hebben hard geknokt om terug te komen.

Tags

KampioenWassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top