Ga naar hoofdinhoud

Waarom is krassen en krabbelen zo belangrijk voor kleine kinderen?

12 maart 20132 minute read

Wassenaar – Waarom is krassen en krabbelen zo belangrijk voor kleine kinderen? Wat kan een kindertekening vertellen? En hoe stimuleer je als ouder, als pedagogisch medewerker of als leerkracht creativiteit en fantasie bij een kind? Laura Homans vertelt hierover in haar trainingen en workshops. Daarnaast laat ze alle deelnemers dit vooral zelf ervaren.

Laura, afgestudeerd als kunstzinnig therapeut en moeder van een prachtige peuter, heeft zich de afgelopen jaren als hbo docent pedagogiek gespecialiseerd op het onderwerp ‘kinderen en beeldend werken’.

De pedagogisch medewerkers van Kinderdagverblijf Binnen Ste Buiten in Wassenaar volgen momenteel een van de trainingen van Laura. Reacties van de deelnemers: ‘Interessant wat je uit een tekening kunt halen’. ‘Spelen met fantasie vond ik erg leuk, goed uitgelegd.’ ‘Interessant, je leert op een andere manier naar tekeningen te kijken.’ ‘Leerzaam.’ ‘Erg informatief en leuk om je te verdiepen in de verschillende fases van de tekenontwikkeling.’

Reactie José Koellin-Koppers eigenaar van kinderdagverblijf Binnen Ste Buiten: ‘In deze tijd moet je als kinderdagverblijf jezelf onderscheiden. Wij onderscheiden ons door kleinschalig te zijn, door flexibel te zijn naar ouders en ook zeker door onze pedagogisch medewerkers regelmatig bijscholingen aan te bieden zodat ook zij zich net als de kinderen blijven ontwikkelen.’

Wilt u meer informatie over de workshops en trainingen rondom beeldend werken met kinderen, neemt u dan contact op met Laura Homans.
Website: www.laurahomans.com, email: laurahomans@gmail.com of telefoon: 06-18200184

Tags

KinderenKrassenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top