Skip to content

“Zorgmarkt” in Wassenaar

15 maart 20132 minute read

Wassenaar – Op woensdagavond 3 april ( vanaf 19.00 uur) organiseert het Alzheimer Cafe Wassenaar in het Cultureel Centrum de Warenar een “zorgmarkt”, waaraan alle organisaties in Wassenaar, die tot de zorgketen dementie behoren, deelnemen. De bezoekers kunnen dan op een informele en laagdrempelige manier kennis maken met de zorg en ondersteuning die er in Wassenaar is voor mensen met een vorm van dementie.

Deze organisaties vormen met elkaar de ketenzorg dementie. De ketenpartners in Wassenaar zijn: Parnassia, Florence, Van Ommerenpark, Stichting Wassenaars Zorgverlening (SWZ), Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar ( SWOW), Stichting Rondom Mantelzorg, de Zorgpraktijk, het Wmo-loket en Alzheimer Nederland. Vanaf het ‘niet pluis’ moment tot aan opname in het verpleeghuis, zijn er in Wassenaar veel mogelijkheden voor de persoon met dementie en zijn systeem om zorg en ondersteuning te ontvangen.
Zo kunnen de bezoekers kennis maken met casemanagers, een ergotherapeut, een ouderenconsulent, een gespecialiseerde fysiotherapeut, een mantelzorgconsulent, een specialist ouderengeneeskunde, een consulent van het Wmo-loket enz.

De avond wordt geopend met een fictief verhaal over “een mevrouw de Zwart”, waarin aan de bezoeker de keten zichtbaar wordt gemaakt. Daarna kunt u geheel vrijblijvend met de organisaties in gesprek gaan, foldermateriaal meenemen of een vervolgafspraak maken.

Deze “zorgmarkt” wordt u aangeboden door het Alzheimer Cafe Wassenaar, een vertrouwd adres voor informatie en advies over dementie.
Het Alzheimer Café is geen kroeg of restaurant, maar een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en belangstellenden. Het wordt een café genoemd vanwege de gemoedelijke sfeer, waarin bezoekers praten over dementie met elkaar en met de gastspreker.

Iedereen is welkom.

Een kopje koffie staat voor u klaar. U hoeft zich niet aan te melden. Voor vragen kunt u contact opnemen met coördinator Michiel den Oudsten, tel: 06-42695799 of met de SWOW/Infomaat, tel: 5117576
De SWOW biedt ook aan u gratis met de BIJBUS van huis op te halen en weer thuis te brengen. U hoeft alleen maar telefonisch contact op te nemen met de SWOW, telefoon 5112226.

Tags

SWOWWassenaarZorgmarkt
Gerelateerde artikelen
Back To Top