Ga naar hoofdinhoud

Blauw-Zwart wint 1-0 en doet goede zaken

19 maart 20133 minute read

Wassenaar – Via een 1-0 overwinning op het op de 2e plaats staande VVSB heeft Blauw-Zwart weer drie punten aan zijn totaal kunnen toervoegen. Doordat koploper DoCoS verassend verloor van LSVV ’70 kruipt de top 4 iets dichter naar elkaar toe. Belangrijker echter is dat de Blauwen blijven meedoen om de 2e periodetitel.

Al in de beginfase sloeg het noodlot toe voor VVSB. In de 9e minuut haalde Timo v.d. Raadt de doorgebroken Boy Houtman met een forse charge onderuit en scheidsrechter Prins deed het enige wat hij moest en kon doen: hij toonde de VVSB verdediger de rode kaart. Verontwaardigd om zoveel vermeend onrecht koelde de Noordwijkerhouter zijn woede op een reclamebord. Waarschijnlijk leed zijn voet daar meer onder dan het bord.

De UTS Van der Geest & UTS Abbink formatie probeerde snel van de numerieke meerderheid gebruik te maken, maar verder dan een veldoverwicht kwam het niet. Er werden, mede door slordige passing, weinig kansen afgedwongen. Daniel Singleton was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn harde schot, na een goede pass van Boy, verdween naast het VVSB doel. De bezoekers konden nauwelijks een vuist maken. Slechts één keer moest keeper Bob Jalhay in actie komen om een afstandschot tot corner te verwerken. Het was dan ook niet vreemd dat er na de eerste helft nog steeds een blanco scorebord te bewonderen viel.

De Blauwen begonnen de tweede helft met de voor Sebastiaan Graafstal ingevallen Wilmar van der Ham. In vergelijking met het eerste bedrijf was het positiespel van de thuisploeg een stuk beter. Dit resulteerde dan ook direct in een aantal goede mogelijkheden. Helaas had met name Guy van Vliet deze middag zijn vizier niet op scherp staan. Zijn anders zo zuivere schoten misten nu net de juiste richting.

Na een kwartier kwam de beloning voor het harde werken van Blauw-Zwart. Een snelle aanval over rechts resulteerde in een harde, lage voorzet waaruit de bal eendrachtig door twee VVSB spelers in het eigen doel gegleden werd. Weliswaar een fortuinlijk doelpunt, maar daarom niet minder verdiend.

De UTS Van der Geest & UTS Abbink brigade probeerde met een tweede doelpunt de wedstrijd op slot te gooien, maar zoals gezegd was het juiste richtingsgevoel bij de meeste spelers deze middag afwezig.

Na een half uur werd de moe gestreden Tom van den IJssel vervangen door Yorick Voogel.
In een poging om de gelijkmaker te forceren bracht VVSB twee aanvallend ingestelde spelers voor een verdediger en een middenvelder in het veld. Dat resulteerde de laatste 10 minuten wel in een veldoverwicht voor de bezoekers, maar kansen, laat staan gevaar voor het Blauw-Zwart doel, ontstonden er niet.

De wedstrijd eindigde voor Blauw-Zwart toch in mineur, want in de blessuretijd moest Jasper van den Boer een onbeheerste tackel met een tweede gele kaart bekopen, zodat hij de komende wedstrijd langs de kant moet toe kijken. Die wedstrijd zal gespeeld worden tegen SVOW in Weteringbrug. Een tegenstander die niet onderschat mag worden, maar waar tegen de punten toch binnengehaald moeten kunnen worden.

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top