Skip to content

Wassenaarse basisscholen vieren Boomfeestdag in De Paauw

20 maart 201353 second read

Wassenaar – De leerlingen van de Bloemcampschool, de Nutsschool, de Den Deylschool, de Herenwegschool en de Bonifaciusschool vierden vandaag samen met Wethouder Leendert de Lange Boomfeestdag. Na het welkomstwoord van de wethouder (waarbij De Lange de kinderen vertelde dat Wassenaar op de tweede plaats staat van gemeenten met de meeste bomen en het meeste groen) plantten tien kinderen van diverse scholen samen met de wethouder drie bomen (twee eiken en een beuk) net achter de Prinsessentuin.

Bomen maken gezond
Dit jaar heeft de nationale boomfeestdag als thema ‘Bomen maken gezond’. Voor de ongeveer 240 uitgenodigde kinderen was een speciaal themaprogramma opgesteld. Tijdens een speurtocht in De Paauw leerden de kinderen bij diverse kraampjes veel over de functie van bomen voor mens en natuur. De kraampjes werden bemand door de volktuinders van de Wassenaarse Volkstuinvereniging.

Abseilen in een boom
De activiteiten waren divers. Zo mochten de kinderen bijvoorbeeld de bladblazer uitproberen en kregen ze uitleg over het klimmen in bomen.

abseilen

Koud maar voldaan keerden de kinderen uiteindelijk naar school terug. Met ieder een schaaltje narcissen in de tas of capuchon.

narcissen

Tags

BoomfeestdagDe PaauwWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top