Skip to content

Zaterdag 23 maart 2013: Landelijke Compostdag

20 maart 20132 minute read

Wassenaar – Inwoners van de gemeente Wassenaar en Voorschoten kunnen op zaterdag 23 maart gratis compost scheppen bij de Avalex afvalbrengstations. Met deze actie bedanken de gemeente Wassenaar, Voorschoten en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost!

Inwoners kunnen gedurende de dag zelf compost scheppen. Avalex raadt aan om een stevige zak of een emmer mee te nemen om de compost in te vervoeren. Op Avalex.nl vindt u een overzicht van alle zes locaties en de openingstijden. Op het afvalbrengstation in Wassenaar wordt om 12.00 uur het startsein gegeven door: wethouder Koser Kaya (gemeente Wassenaar) en wethouder Adema-Nieuwenhuizen (gemeente Voorschoten).

In 2012 is er meer dan 23.000 ton groente-, fruit- en tuinafval ingezameld in het verzorgingsgebied van Avalex. Dit levert ruim 9.000 ton compost op. Voor veel burgers is het scheiden van gft-afval en groenafval (snoeihout, takken, gras) de gewoonste zaak van de wereld. De gemeente Wassenaar, Voorschoten en Avalex willen inwoners bedanken voor hun inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Op vertoon van de Avalexpas kunnen inwoners gratis compost komen scheppen. Inwoners worden aangeraden er op tijd bij te zijn, want op is op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost scheppen bij een van de zes locaties.

Goed voor milieu én portemonnee!
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Tags

AvalexCompostdagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top