Ga naar hoofdinhoud

Een middag samen huiswerk maken bij Studiekring

21 maart 20132 minute read

Wassenaar – Huiswerk maken en op tijd beginnen met leren, het liefst zonder strijd met ouders; voor sommige leerlingen is dit nog niet zo vanzelfsprekend. Plannen, structuur aanbrengen en leermethodes ontwikkelen gaat niet bij iedereen vanzelf. Huiswerkbegeleiding kan dan een uitkomst bieden, maar blijkt soms toch nog wel een grote stap. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden kennis te maken met huiswerkbegeleiding organiseert Studiekring op meer dan 90 vestigingen in het land van 8 tot 12 april gratis meeloopmiddagen in de huiswerkbegeleiding.

Leerlingen in Wassenaar van het voortgezet onderwijs kunnen op 9 april geheel vrijblijvend een middagmeedoen in de huiswerkbegeleiding. Samen met een begeleider wordt een planning gemaakt voor hethuiswerk van die week. Vervolgens gaat de leerling aan de slag met zijn of haar huiswerk, kan daarovervragen stellen en wordt overhoord. Dit allemaal met limonade, thee en koekjes binnen handbereik, want hetmoet natuurlijk wel leuk blijven! Aan het eind van de middag neemt de begeleider de voortgang met deleerling door. Hierover wordt, zoals gebruikelijk is bij Studiekring, achteraf een verslag met tips geschrevenen gestuurd naar de leerling en zijn of haar ouders.

Met de gratis meeloopmiddagen wil Studiekring leerlingen op een vrijblijvende manier de kans bieden omerachter te komen of het voor hen zou kunnen werken. Tijdens de laatste maanden van het schooljaar, deeindsprint, besteedt Studiekring in de begeleiding vooral aandacht aan die studievaardigheden die nodig zijnom over te gaan of te slagen. Het is een periode waarin plannen en prioriteiten stellen heel belangrijk zijn.Studiekring kan na een middag huiswerkbegeleiding geen voldoendes garanderen maar wel een objectieveindruk geven hoe een leerling ervoor staat op basis van dertien jaar ervaring met het geven vanstudiebegeleiding.

De gratis meeloopmiddagen vinden plaats op meer dan 90 locaties in Nederland van 8 tot 12 april in hetkader van De Nationale Huiswerkweek. In Wassenaar kunnen leerlingen terecht op dinsdag 9 april op de VanHallstraat 10. Opgeven kan via www.studiekring.nl/huiswerkweek.

Tags

HuiswerkStudiekringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top