Skip to content

Goede Vrijdag 29 maart 2013: kruisweg in muziek en tekst

22 maart 201347 second read

Wassenaar – In de Goede Vrijdagdienst, o.l.v. ds. Marthe de Vries, staat dit jaar de Kruisweg centraal. In een kruisweg worden veertien stadia in het lijden van Christus afgebeeld. Dit gebruik stamt uit de Middeleeuwen toen pelgrims de plaatsen opzochten waar Jezus volgens de Nieuw Testamentische overlevering langs was gegaan, de Via Crucis of de Via Dolorosa.

Dit maakte zo’n grote indruk op de pelgrims, dat men lijdensroutes ging kopiëren: in de buitenlucht of in een kerk of kapel. Al snel werden de bijbelse beelden aangevuld met geliefde legenden, zoals de Heilige Veronica, die Jezus het zweet afgewist zou hebben.

In deze dienst volgen wij een kruisweg in muziek en tekst: met fragmenten uit de Johannespassion van Bach en voorlezing van bijpassende teksten uit het evangelie. De muziek wordt verzorgd door een dubbelkwartet met medewerking van Karin Vogelaar (zang) en Hero de Boer (orgel).

Plaats: Gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB
Adres: Lange Kerkdam 46
Tijd: 19.30 uur

Tags

Goede VrijdagNPBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top