Skip to content

Haags cabarettalent Sjaak Bral in Warenar

24 maart 20132 minute read

Wassenaar – De Haagse cabaretier Sjaak Bral treedt op zaterdag 6 april op in theater Warenar. Hij speelt zijn programma HIER & NU ter ere van het feit dat hij al (ruim) 15 jaar op de vaderlandse podia staat. Het optreden begint om 20.15 uur en kaarten zijn te koop www.warenar.nl of ‘s avonds aan de zaal.

In 1997 debuteerde Sjaak in het theater met de voorstelling Klappen uit de Haagse School. Sindsdien is hij verslingerd aan theater en publiek – een liefde die wederzijds blijkt. Tienduizenden bezoekers, al 15 jaar. Dat gaan we vieren! Waar? Wanneer?

HIER & NU: Een voorstelling over klachten, met verborgen opdrachten, lachsalvo’s, vol verbazingwekkende verhalen – en een duizelingwekkend geheim. Een onemanshow vol onverwachte maar trefzekere inzichten, als altijd doordrenkt met humor. Immers, door het gat van de grap waait de wind van de waarheid.

‘Sjaak Bral combineert stand-up comedy met kritisch en ontroerend cabaret. Hij hanteert de lachspiegel, maar wie goed kijkt ziet een wrang beeld’ – (AD)

Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker: een improvisatietalent dat zich in veel disciplines uitbundig manifesteert. Of, zoals hij zelf zegt: “Niets menselijks is mij vreemd”. Sjaak Bral begint zijn carrière in 1992. Al snel blijken zijn talent en humor perfect in het theater te passen, waar Sjaak binnen twee jaar een succesvol stand-up comedian wordt. Het smaakt naar meer en een solovoorstelling als cabaretier blijkt een logische stap. Sjaak beweegt zich daarbij op geheel eigen wijze door het theaterlandschap, niet gehinderd door enige voorkennis of de tirannie van aangeleerde wetmatigheden. Na zeven reguliere theaterprogramma’s en elf oudejaarsconferences is inmiddels overduidelijk dat het publiek hem omarmt.

Als voorvechter van de Haagse taal organiseert hij in 1998 en 2000 het Haags Dictee dat inslaat als een bom. Bij het dictee blijkt dat het droevig is gesteld met de eigen talenkennis van de Hagenees. Samen met Robert Jan Rueb schrijft hij het Groen Geile Boekie. Dit boek blijkt een voltreffer: er worden meer dan 90.000 exemplaren verkocht.

Kaartverkoop
Sjaak Bral is te zien op zaterdag 6 april in Warenar. Het optreden begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

Sjaak BralWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top