Skip to content

Expositie in Wassenaarse Molen met “ Fun on the Wall that’s all”

25 maart 20133 minute read

Wassenaar – Eigentijds, vrolijk en zeer decoratief zijn de trompe l’ oeil foto’s, die de kunstenaars Cornelie Jochems en Anouk van Tetering exposeren op de moeder – dochtertentoonstelling, die van zaterdag 30 maart t/m zondag 28 april in galerie in de Molen bij de Kunstgroep Wassenaar te zien zullen zijn.

Andy Warhold zei ooit al: “Een kunstenaar is iemand die dingen maakt, die we eigenlijk niet nodig hebben”. En in deze tijd van crisis hebben we het al helemaal niet nodig, vonden Cornelie en Anouk. Samen bedachten ze nu een concept, een nieuwe vorm van kunst. “Gewoon kunst zonder boodschap, die het interieur op een originele manier een nieuwe dimensie geeft.”,aldus Anouk. Door hun beiden gefotografeerde objecten hebben zij omgezet in originele kaderloze muurstickers, waarmee je thuis zelf de muur of een somber hoekje kunt opleuken met een bijzonder trompe l’oeil kunstwerk.

Cornelie Jochems heeft zich na de Vrije Academie in den Haag, altijd met kunst maken bezig gehouden. “De fantasie in mijn hoofd schept beelden die ik vorm moet geven. Dit heb ik op verschillende manieren gedaan. Ik zoek voortdurend naar hetgeen me echt raakt, de essentie. Die energie is het enige dat echt blijft. Eén van mijn terugkerende thema’s is de vergankelijkheid. Zo toon ik in de galerie een foto van een oude auto, die ik in Amerika op een afgelegen erf kon vastleggen. Een halfvergane deur en een versleten wiel van een huifkar, die al mijn hele leven hier bij mijn huis en atelier horen. “. Door deze objecten op een foto vast te leggen, maakt zij er iets moois van. Uit hun oorspronkelijke context gehaald, worden het nu leuke, vrolijke beelden, waarmee je je eigen interieur kan (re)stylen.

Dochter Anouk van Tetering wil mensen met haar kunst graag blij maken. Na haar opleiding aan de Rietveldacademie in Amsterdam, vertrekt zij naar Londen, waar zij inmiddels is doorgedrongen tot de Britse Artscene. Met haar fotografie zoekt zij altijd de grens op tussen conceptuele en commerciële kunst. Haar werk hangt op tentoonstellingen in Londen en Parijs, maar daarnaast ook op Interior Design-beurzen als Decorex en Urban Interiors, in trendy Londense clubs, hotels of hippe bars. Voor grote diamantairs en juwelenhuizen zoals de Beers, Adler en Mikimoto maakt zij foto’s, waarbij gracieuze vrouwelijke vormen prachtig samengaan met buitenissige juwelen. Haar digitaal gemanipuleerde foto’s weten de aandacht te trekken én vast te houden; puur, krachtig, sensueel en vol glamour. Voor de keten van Miss Etam verzorgde Anouk modeprints. Ook fashion boeit haar.

Hoewel Cornelie en Anouk elkaars tegenpolen vormen, zijn zij voor deze gezamenlijke tentoonstelling een samenwerking aangegaan waardoor zij op kunstzinnig gebied naar elkaar toegroeien en zelfs met een nieuw kunstidee aankomen. Hun trompel’oeil foto’s van een reeks potloden opgeblazen tot 2 meter hoog of een bomvol sleutelkastje sluiten aan bij Cornelie’s motto van ‘ontoegankelijke kunst is net zo vervelend als een niet te begrijpen gebruiksaanwijzing’ of ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan’ van Anouk van Tetering.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar hun kunst, kom dan vanaf a.s. zaterdag een kijkje nemen in Galerie in de Molen in het hart van Wassenaar aan het Molenplein.

Zaterdag 30 maart zal Jan Stegeman, beeldend kunstenaar, deze tentoonstelling om 16.00 uur openen. Zondag 31 maart zijn beide kunstenaressen ook in de Galerie aanwezig. Zie voor meer info www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

ExpositieKunstgroepWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top