Skip to content

Concert Muziek in Huis in SWZ Willibrord

28 maart 20134 minute read

Wassenaar – Op woensdag 17 april 2013, om 14.30 uur, vindt in SWZ Willibrord, Poortlaan 20 te Wassenaar een concert plaats, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd. Het ensemble Turdus Trio, bestaande uit Mark Snitselaar – klarinet, Janneke Zegveld – viool, Wouter Bakker – piano, zal een gevarieerd klassiek programma brengen met werken van o.a. Vanhal, Milhaud, Bartok, Khatchaturian, Arutiunian, Sculthorpe, Godron. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Janneke Zegveld, in 1977 geboren te Tilburg, kreeg haar eerste vioollessen op 6-jarige leeftijd aan de muziekschool van Tilburg. Gedurende haar middelbare schoolopleiding zat zij in de ‘Jong Talenten Klas’ van het Utrechts conservatorium. Op 13-jarige leeftijd nam zij deel aan het ‘Prinses Christina Concours’ en won zij de derde prijs en de publieksprijs. De vakopleiding volgde zij bij o.a. Emmy Verhey en Eeva Koskinen. Tijdens de opleiding nam zij veelvuldig deel aan orkest- en in het bijzonder kamermuziekcursussen. In juni 2004 studeerde zij succesvol af bij docente Annemieke Corstens in de richting kamermuziek.

Mark Snitselaar (1978) studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer. In 2007 rondde hij de voortgezette opleiding cum laude af met o.a. de Nederlandse première van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij onder andere Andrew Marriner en Charles Neidich. Als klarinettist is Mark vooral actief in de kamermuziek. Naast het Turdus Trio vormt hij met celliste Mariëtte Gort en pianiste Kathelijn van de Loo het Charaban Trio. Op 5 oktober 2009 werd het trio uitgenodigd voor een concert in de Spiegelzaal in het Amsterdamse Concertgebouw, dat live werd uitgezonden op radio 4. Naast zijn activiteiten als klarinettist is Mark dirigent van Het Edes Orkest. In deze functie wordt hij verder regelmatig gevraagd als blazerrepetitor bij symfonieorkesten.

Wouter J. Bakker (1980) studeerde klassiek piano aan het Conservatorium van Amsterdam en het Utrechts Conservatorium. Hier kreeg hij les van Håkon Austbø, David Kuyken, Alan Weiss en Willy Muller. In 1994 begon hij zijn studie in de Afdeling Jong Talent, en in 2005 voltooide hij de Voortgezette Kunstopleiding Muziek, cum laude. Naast klassiek piano studeerde Wouter ook kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1995 debuteerde hij zowel bij de radio als op televisie, het laatste bij de AVRO met jeugdwerken van Bela Bartok. In 1997 volgden de eerste solo cd-opnames bij het label Erasmus Muziek Producties (Cum Laude) met werk van George Gershwin. Hij behaalde prijzen op verschillende concoursen, waaronder het Nationaal Concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Hij volgde masterclasses bij o.a. Lazar Berman en Pascal Devoyon. Momenteel geeft Wouter regelmatig recitals, en treedt op met verschillende ensembles. Daarnaast heeft hij een eigen lespraktijk, en is hij vaste begeleider van het Toonkunstkoor Wageningen.

Stichting Muziek In Huis (SMIH) verzorgt sinds 1999 klassieke kamermuziekconcerten op de podia van zorgcentra met ambitieuze, veelal jonge professionele kamermusici die ook op de reguliere concertpodia actief zijn. Een honderdtal streng geselecteerde musici gaan jaarlijks op pad om de SMIH concerten te verzorgen. In 2011 telde de stichting ruim 32.000 luisteraars op haar concerten. Een grote groep luisteraars zou zonder de stichting niet meer naar concerten kunnen gaan.
Voorjaar 2012 geeft SMIH haar 6.000-ste concert. De SMIH concerten worden mede mogelijk gemaakt door SWZ, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Adri en Greet Bos de Jong Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donateurs.

Vrije toegang. Prijs voor koffie/thee in de pauze bij dit arrangement bedraagt € 3,00. Heeft u vervoer nodig, dan kunt u contact opnemen met de receptie van SWZ Willibrord, tel. 070 5123 200. Voor een klein bedrag wordt u uit en thuis gebracht.
Meer informatie over SMIH, haar musici en de volledige concertagenda vindt u op www.stichtingmuziekinhuis.nl of www.smih.nl

Stichting Muziek In Huis
Nico de Gier directeur
020 614 3445
06 229741 93
info@smih.nl

Tags

ConcertSWZWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top