Skip to content

Primeur: De eerste 24 karaats gouden uitvaartkist!

28 maart 20132 minute read

Wassenaar – Zaterdag 13 april is de kist te bezichtigen bij de stand van Omen Uitvaartzorg tijdens de Uitvaartbeurs Leiden in de Hooglandsekerk, waar hopelijk de eerste koper toeslaat. Edward Kardol van Omen Uitvaartzorg wil hiermee tijdens de beurs laten zien dat er meer mogelijkheden zijn op uitvaartgebied dan de mensen denken, mogelijkheden voor ieder zijn eigen wens en budget. Een bijna ‘Koninklijke’ uitvaart, traditionele, uitbundige of juist eenvoudige uitvaart (of ergens daar tussenin).

Van Wijk Uitvaartkisten uit Capelle ad/IJssel introduceerde in 2012 in Europa de eerste 24 karaats gouden uitvaartkist. De basis van de kist bestaat uit een zorgvuldig geselecteerd esdoorn hout. De gecompliceerde vormgeving is door ervaren ambachtslieden volledig met de hand uitgesneden waarna de luxueuze uitvaartkist is verguld in de hoogste kwaliteit 24 karaats goud.
Bovendien is het goud middels klassieke principes gepolijst waardoor een majestueuze en natuurlijke uitstraling ontstaat. Het interieur is afgewerkt met de beste kwaliteit fluweel en is in volledige balans met het ontwerp van deze unieke uitvaartkist.

Door het natuurlijke karakter van hout en de specifieke schittering van puur en 24 karaats goud is elke uitvaartkist uniek. Het vervaardigen van de 90 kilo zware, 24 karaats gouden uitvaartkist vereist ambachtelijk meesterschap. Iedere creatie is een op zichzelf staand en buitengewoon kunstwerk.
Geïnteresseerden moeten er wel diep in de buidel voor tasten. Er is nog geen koper, maar directeur Peter van Wijk verwacht dat dit niet lang duurt. ‘We hebben er al eens vraag naar gehad,’ vertelt hij. Maar het bedrijf kreeg het toen niet voor elkaar de wens van zijn klant te vervullen. Men had maanden de tijd nodig om uit te vogelen hoe men een houten kist kon vergulden met een dikke laag goud. Uiteindelijk werd de techniek afgekeken van de Egyptenaren, die eeuwen geleden al ontdekten hoe ze houten kunstwerken moesten inpakken met velletjes goud. Het pronkstuk werd tweemaal met goud bestreken. ‘Anders zou het gaan bladderen.’

Wie een aardig bedrag te besteden heeft voor zijn of haar uitvaart en in stijl wil worden begraven: sinds 2012 is er een 24-karaats gouden grafkist op de markt. Van Wijk Uitvaartkisten claimt de eerste in Europa te zijn die een gouden grafkist kan leveren.

Informatie is te vinden op:
www.uitvaartbeurs-leiden.nl
www.facebook.com/UitvaartbeursLeiden
https://twitter.com/uitvaartbeurs

Tags

OmenUitvaartWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top