Skip to content

Jan Terlouw te gast bij de NPB in Wassenaar

29 maart 201354 second read

Wassenaar – De bekende wetenschapper, politicus en schrijver Jan Terlouw spreekt zondag 7 april tijdens een bezinningssamenkomst van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Wassenaar over verantwoordelijkheid, een centraal thema in zijn zeer gevarieerde loopbaan. Hij zegt daarover: “verantwoordelijkheid is een mooi thema. We zijn verantwoordelijk voor elkaar, voor de planeet, voor toekomstige generaties.”

“Het hebben van plichten is een recht” is een slagzin van Jan Terlouw, die hij tijdens deze bijeenkomst zal toelichten. Hij zal daarbij betogen dat iemand het recht heeft er bij te horen en medeverantwoordelijkheid te dragen. In zijn ogen moet respect worden gegeven en verlangd en verantwoordelijkheid worden gegeven en aanvaard. “Het leven wordt inhoudsvoller als we naar vermogen medeverantwoordelijkheid mogen dragen voor elkaar, voor de samenleving, voor toekomstige generaties. Want naast vrijheid en gelijkheid is ook broederschap belangrijk”, aldus Terlouw.

De muziek tijdens deze bezinningssamenkomst wordt verzorgd door het Orion Ensemble, bestaande uit dochter Pauline Terlouw (viool), Leonard Leutscher (piano) en Carla Schrijner (cello). Het ensemble zal muziek ten gehore brengen van Astor Piazzolla, George Gerschwin, Joseph Haydn en Glenn Miller.

Plaats: Lange Kerkdam 46. Aanvang 10.30 uur. Toegang vrij.

Tags

Jan TerlouwNPBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top