Skip to content

Ouders Anass vertellen hun verhaal bij De Halve Maan

29 maart 20132 minute read

Wassenaar – Vanmiddag waren de ouders van Anass samen met zijn zusje en broer aanwezig in de uitzending van De Halve Maan van de NTR. Het is de eerste keer dat ook de moeder van Anass haar verhaal doet in de media.

Tijdens dit interview liet de moeder van Anass het woord doen door haar dochter Inass, tweelingzus van Anass. Zij vertelde over de laatste dag dat Anass in leven was en karakteriseerde hem.

De vader vertelde, net als afgelopen week bij FunX, vooral over de vele vragen die volgens hem nog steeds onbeantwoord zijn. Vragen over bv. het tijdstip van overlijden en waarom is hij ondanks de inzet van een groot aantal middelen (helikopter en speurhonden) die bewuste avond niet door de politie gevonden is, terwijl het plaatsdelict zich 50 a 60 meter van zijn gevonden fiets bevond.

De presentatrice stelde de vraag of de familie de zelfmoord niet kan accepteren vanwege hun religie. Hierop antwoordde de moeder: “Absoluut niet, het heeft niks te maken met religie of cultuur. Het is mijn zoon, ik ken hem, hij was juist bezig met zijn toekomst”. Inass: “Als het zelfmoord was, zouden we dat accepteren. Maar er zijn teveel aanwijzingen dat dit geen zelfmoord is”

De vader zegt hierop dat Anass onder de blauwe plekken zat waaronder twee grote op zijn borstkas. Ook waren zijn vingers helemaal blauw, de vader denkt dat er met bijvoorbeeld een hamer op is geslagen.

De familie wil dat de waarheid boven tafel komt en dat hun vragen worden beantwoord. Ze hebben ook een gesprek gehad met de Marokkaanse Minister van Immigratie en die heeft toegezegd te willen praten met Ivo Opstelten, Minister voor Veiligheid en Justitie.

Het hele interview kunt u hieronder bekijken


Bekijk de video in andere formaten.

Tags

AnassDe Halve MaanWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top