Skip to content

Voltige vereniging Wassenaarse Manege succesvol in Lisse

1 april 20132 minute read

Wassenaar – Tijdens deze koude Paasdagen startte het wedstrijdseizoen van de voltige met een tweedaagse wedstrijd in Lisse. De Wassenaarse Voltigevereniging veroverde hier een 2e, 4e en 5e prijs.

Op zaterdag 30 maart deden 2 solo’s van de voltigevereniging Wassenaarse Manege mee. Zij startten op het nieuwe solopaard Uciando. De hele winter hebben Heleen en Bianca getraind om hem te laten wennen aan alle verschillende oefeningen die ze op zijn rug uitvoeren. Bij voltige worden diverse gymnastische oefeningen gedaan op de rug van een galoperend paard. De oefeningen moeten zodanig uitgevoerd worden dat het paard er geen last van heeft. Een goede techniek en conditie is daarbij onontbeerlijk. Sommige oefeningen vindt Uciando nog onwennig, maar tijdens deze eerste wedstrijd heeft hij zich van zijn beste kant laten zien. Zelfs met publiek en omgevingslawaai erbij konden Heleen en Bianca hun oefeningen netjes uitvoeren. Ze veroverden een 4e en 5e plaats.

Op zondag kwam team 2 in actie. Sinds januari voltigeren zij op het paard Job. Zoe, Yara, Kalina en Maxime voltigeren in de klasse E. Ze laten hun verplichte oefeningen zien in de galop en hun zelf verzonnen kür in stap. Bij de kür worden er diverse oefeningen gedaan met 2 voltigeurs tegelijk op het paard. Het optreden van team 2 zag er netjes en beheerst uit. Ze gingen met een tweede prijs naar huis. Met wat ex tra oefening belooft dat wat voor de toekomst!!

Wilt u de voltige een keer van dichtbij bekijken? Dat kan. Er wordt getraind bij Manege Santhorst aan de Papeweg op woensdagmiddag tussen 16.00 en 18.00u. Op 29 en 30 juni vindt hier ook een grote landelijke voltigewedstrijd plaats. En op zaterdag 31 augustus zullen er voltigedemonstraties gegeven worden tijdens het evenement “Wassenaar sport voor Tanzania” op het kermisterrein bij Blauw/Zwart. Tot dan.

Tags

VoltigeWassenaarWassenaarse Manege
Gerelateerde artikelen
Back To Top