Skip to content

Judoryu Wassenaar start met Selfdefence / MMA

2 april 20132 minute read

Wassenaar – Judoryu Wassenaar start vanaf 6 april met Selfdefence / MMA lessen. Deze lessen worden verzorgd op de zaterdagmiddag voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8-13 jaar.

Waarom lessen Selfdefence /MMA?
Zelfverdediging en Weerbaarheid Dagelijks lezen we over toenemende agressie en geweldplegingen op straat, berovingen, ruzies, aanrandingen, verkrachtingen en ga zo maar door. Echter is sinds een aantal jaren deze tendens ook steeds meer zichtbaar binnenshuis, op werkplekken en in woonhuizen. De kranten en de tijdschriften staan tegenwoordig bol met berichten over verbaal en fysiek geweld door klanten, deur-aan-deur verkopers, hangjongeren, etc. Door de vergrijzing komen helaas in toenemende mate ouderen eveneens in aanraking met zogenaamd ‘grensoverschrijdend gedrag’ en of geweld. Het gevolg kan zijn dat men ’s avonds de deur niet meer uit durft om het ‘ommetje’ met het hondje te maken, niet meer buiten aan de muur durft te pinnen, niet meer naar het winkelcentrum fietst omdat er teveel donkere fietstunnels gepasseerd moeten worden. Mensen raken beperkt in hun dagelijks functioneren, en kunnen zelfs in een sociaal isolement komen. Zelfverdediging of weerbaarheid bestaat uit simpele maar toch effectieve handelingen met als doel de tegenstander uit de weg te gaan of in nood uit te schakelen. Logische handelingen die de mens een stuk zelfvertrouwen kunnen geven en die niet afhankelijk zijn van kracht, leeftijd of geslacht.

De lessen staan onder leiding van een gediplomeerd trainer, en worden verzorgd in het Centrum van Beweging op zaterdag van 1300 – 1400 uur. Speciale kleding is in beginsel niet noodzakelijk. Kom vrijblijvend langs voor 2 gratis introductielessen. Hierna beslist u of u lid wordt van onze vereniging. Judoryu Wassenaar is onderdeel van SeL. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via ons mailadres: info@snelenlenig.nl

Tags

MMASelfdefenceWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top