Skip to content

Stoomtrein zoekt medewerkers

2 april 20133 minute read

Wassenaar – De vrijwilligers van Stoomtrein Valkenburgse Meer hebben in de ruim 40 jaar van hun bestaan heel wat bereikt. Rond de oevers van het Valkenburgse Meer rijden stoom- en dieseltreinen. Op het grote terrein is een prachtig buitenmuseum gerealiseerd met replica’s van antieke, spoorse gebouwen. In de grote werkplaats wordt oud roest met veel kennis van zaken gerestaureerd. Veel van het industriële erfgoed is te zien in het eigen smalspoormuseum. Zij zoeken weer nieuwe medewerkers die vanaf dit voorjaar naar hun keuze worden ingezet als gastheer/gastvrouw, conducteur, verkoopmedewerker of voor onderhoud of administratie. Een interne opleiding wordt verzorgd.

Bij de Stoomtrein Valkenburgse Meer werken uitsluitend vrijwilligers. Samen zorgen zij voor de exploitatie van een uniek historisch spoorwegbedrijf met museum en werkplaats. Op dit moment zijn al meer dan 100 vrijwilligers actief, maar er is werk genoeg voor nog meer vrijwilligers. De sfeer onder de medewerkers is goed en zij kunnen beschikken over uitstekende voorzieningen. De Stoomtrein Valkenburgse Meer ontvangt jaarlijks zo’n 13.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het is een erkende museumorganisatie en ook nog een officiële trouwlocatie. Het museum omvat zeven grote gebouwen met een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante meter. De spoorlijn is drie kilometer lang en ligt in het recreatiegebied Valkenburgse Meer bij Leiden. Dit jaar komen het nieuwe station en de motorlocomotievenloods in gebruik. Zo’n zestig dagen per jaar is het museum geopend en rijden stoom- en dieseltreinen

Vrijwilligers kunnen het gehele jaar actief zijn. Elke week zijn er op vier dagen activiteiten. Er zijn voor diegenen die dat willen ook door de week twee avonden dat er gewerkt kan worden. Elke vrijwilliger is vrij om te bepalen hoeveel uur per week hij of zij actief wil zijn. De enige verplichting die elke medewerker heeft is om tenminste 7 dagen per jaar beschikbaar te zijn voor een functie tijdens de openingstijden: gastvrouw/gastheer, conducteur, verkoopmedewerker, stoker of machinist. Dit kan zowel op weekenddagen zijn als (in de vakanties) op weekdagen. De minimum leeftijd is 16 jaar er is geen maximum leeftijd. Kandidaten hoeven geen technische opleiding te hebben. Nadat vrijwilligers een jaar actief zijn kunnen ze op hun verzoek en bij geschiktheid een opleiding volgen voor machinist motorlocomotief of leerling stoommachinist.

Geïnteresseerden kunnen een folder aanvragen over het vrijwilligerswerk op info@smalspoormuseum.nl of een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen in ons stationsgebouw op zaterdag 6 april van 10 tot 12 uur of van 14 tot 16 uur of op dinsdag 9 april van 19.30 tot 21.00 uur. Voor deze voorlichtingsbijeenkomst kunt u zich ook per e-mail aanmelden op info@smalspoormuseum of telefonisch op dinsdag- of donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur op tel 071-5724275.

Adres: Jan Pellenbargweg 1, 2235 SP, Valkenburg, Zuid Holland

Tags

StoomtreinVrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top