Skip to content

ACT speelt dit jaar “IFIGENEIA of de kok zonder keuken”

4 april 201356 second read

Wassenaar – De toneelgroep van het Adelbertcollege speelt dit jaar een bewerking van de oude Griekse mythe “Iphegneia” van Euripides.
Het stuk gaat over koning Agamemnon die met zijn leger wacht op de wind die nodig is om zijn oorlogsschepen naar Troje te zeilen.

De godin Artemis kan voor die wind zorgen, maar zij eist in ruil daarvoor het offer van zijn dochter Ifigeneia. In dit stuk komen alle personen voor bijna onmogelijke keuzes te staan. En: heeft iedereen hierin wel een eigen keuze?

Met deze vragen is de spelersgroep hard aan het werk gegaan wat resulteert in een eigentijdse bewerking van het oude verhaal. Sinds oktober zijn bijna 40 leerlingen en aantal leerkrachten druk bezig met spel, muziek en het maken van de kostuums. Het belooft dan ook een mooie voorstelling te worden, uiteraard weer met live muziek en zang.

De regie is in handen van Anne Goedhart, Arianne Hogervorst en Inge Conradi. De voorstellingen zullen worden opgevoerd in het theater van het Adelbertcollege op vrijdag 12, zaterdag 13, zondag 14 (matinee), donderdag 18 en vrijdag 19 april. Voor kaartverkoop en meer informatie kunt u terecht op de website www.acttoneel.nl.

Tags

ACTAdelbertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top