Skip to content

Collecteweek Hartstichting

7 april 20132 minute read

Wassenaar – Van 14 tot en met 20 april gaan meer dan 100 Wassenaarders op pad om te collecteren voor de Hartstichting. De Hartstichting vraagt uw financiële steun voor het bestrijden van hart- en vaatziekten.

Dit is nog steeds hard nodig, want een op de drie Nederlanders sterft aan een hartinfarct, hartstilstand, beroerte of een andere hart- en vaatziekte. De Hartstichting spant zich in om hart- en vaatziekten sneller en beter op te sporen, te behandelen of zelfs te genezen. Van elke ontvangen euro gaat € 0,80 naar wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. Hoewel het aantal sterfgevallen afneemt, neemt het aantal patiënten toe. Op dit moment zijn er ongeveer één miljoen hart- en vaatpatiënten. Dit aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen.

In onze directe omgeving kennen we allemaal mensen die hebben te kampen met hart- en vaatziekten. Een van onze collectanten: “Mijn broer is onlangs plotseling overleden aan een hartstilstand, daarom ben ik mij actief gaan inzetten voor de Hartstichting. Ik vind het heel goed dat de Hartstichting onderzoek mogelijk maakt om dit te voorkomen en werkt aan een gezonde samenleving.” Niet iedereen kan en wil collecteren, maar u kunt wel uw steentje bijdragen door uw hart te laten spreken met een royale bijdrage aan de collectant of door een bedrag over te maken op giro 300 t.n.v. de Hartstichting. HARTelijk dank!

Tags

CollecteHartstichtingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top