Ga naar hoofdinhoud

WZK Waterpolo heren 1 nu echt kampioen

8 april 20132 minute read

Wassenaar – Met nog drie wedstrijden te spelen en vijftien punten los van nummer twee mag je aannemen dat het nu echt is gebeurd: WZK heren 1 is kampioen. De basis in de kampioenswedstrijd werd in het eerste part neergezet.

De heren van WZK waren gretig en het resulteerde in een 0-6 voorsprong. Het tweede part was goed voor 5 doelpunten en ‘gelukkig’ wisten de heren van D’elft 3x het net te vinden. Het derde en vierde part veranderde er niets en zo werd de eindstand 10-22.

Heren 2
Heren 2 is al kampioen en speelde zaterdag tegen BZC. In het eerste part moest de wedstrijd duidelijk nog op gang komen. Na een goede actie van Leonard kreeg WZK een strafworp en wist de voorsprong te pakken, 0-1. Sander wist de eerste inzetten te keren, maar de derde poging was toch raak: 1-1. In de tweede periode gebeurde er veel meer. Rémon bracht WZK langszij met een boogbal, nadat zijn eerdere poging doel misten. WZK anticipeerde niet goed en de persoonlijke fouten bleven zich opstapelen. In de laatste anderhalve minuut van de tweede peiode bleven de treffers maar komen. Eerst scoorde BZC twee maal en kwam op een 5-3 voorsprong. Joost kon eenvoudig scoren in een leeg doel en zo leek de wedstrijd halverwege in evenwicht te zijn,5-5. In de derde periode maakte Leonard twee schitterende acties op midvoor. Menno maakte een schitterende taterbal van eigen helft. Zo ging WZK met een voorsprong de laatste periode in, 8-9. Philip bracht WZK op 10-11. Met nog 18 seconden op de klok leek de winst binnen, maar BZC bleef koel en tekende 8 seconden voor tijd voor de 11-11. Zo verspeelde WZK na het verlies in de beker de eerste punten van het seizoen. Volgende week speelt heren 2 in het eigen Sterrenbad tegen De Plas uit Nieuwkoop.

Meisjes C
De meisjes C van WZK speelden een spannende wedstrijd waterpolo tegen ZPB. In het 1e partje kwam het al snel op 2-0. Caroline en Julia mistten een aantal keer net het doel. Het 2e partje eindigde hierdoor met 3-0. In het 3e partje lokte Julia de keepster mooi uit haar doel en kon daardoor met een boogbal scoren. Het 3e partje eindigde met 4-2 voorsprong. In een sterk 4e partje wist Danique, na een voorzet van Denise, met een knallend doelpunt de stand op 5-4 te brengen. Neem ook eens een kijkje op onze site: www.wzk-waterpolo.nl.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top