Skip to content

YOUR LIFE sportsclub levert € 31.706,32 op voor Villa Joep

8 april 20132 minute read

Voorschoten – zondag 7 april 2013 – Op zondag 7 april hebben meer dan 200 sportievelingen van YOUR LIFE sportsclub in Voorschoten zich zes uur lang op 42 spinfietsen, in het zweet gewerkt voor Villa Joep. Opzwepende muziek, een lichtshow en enthousiaste spinninginstructeurs motiveerde de deelnemers om het vol te houden. Sommige sporters zaten zelfs de volledige zes uur op de spinningfiets: een enorme prestatie voor dit goede doel!

YOUR LIFE sportsclub organiseerde voor de tiende keer op rij het Spin For Life evenement ten behoeve van Villa Joep. De deelnemers en hun teamcaptains hadden forse bedragen opgehaald, wat nog werd aangevuld door de opbrengsten van een smakelijk buffet en een loterij met fraaie prijzen, gedoneerd door gulle winkeliers uit Voorschoten en omgeving. Dat leverde nog extra geld op, waardoor de opbrengst tot 16.00 uur al uitkwam op €31.706,32 het totaal bedrag zal uiteindelijk nog hoger worden door extra verkopen en donaties van na 16.00uur. De verwachting is dat het totaal bedrag boven de €32.500 uit zal komen.

Dit bedrag is een deel van het totaalbedrag dat werd opgehaald door de meer dan zestig sportclubs die aangesloten zijn bij de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES). Sinds 2007 heeft dit nationale VES evenement Villa Joep als hoofddoel. In de afgelopen jaren is er door de VES sportcentra ruim 2 miljoen euro opgehaald, dat is maar liefst 50% van alle donaties die Villa Joep heeft ontvangen.

YOUR LIFE sportsclub’s motivatie voor dit jaarlijkse landelijke spinningevenement voor Villa Joep is dat elk jaar in Nederland 30 gezinnen een kind aan Neuroblastoom kinderkanker verliezen. Stichting Villa Joep! werft fondsen om onderzoek uit te laten voeren zodat er een medicijn wordt gevonden tegen deze vreselijke, agressieve vorm van kinderkanker. Onlangs was er een grote doorbraak. De onderzoekers van de afdeling Oncogenomics van het AMC in Amsterdam hebben nu in hun onderzoek twee oorzaken van neuroblastoom ontdekt. Dit brengt het vinden van een medicijn een stap dichterbij. De verwachting is dat de komende jaren het onderzoek naar neuroblastomen in een versnelling komt, mede door de enorme hoeveelheid gegevens die verzameld zijn. Maar de zoektocht duurt nog voort, dus er is nog steeds geld nodig. Voor meer informatie: www.villajoep.nl

Tags

Villa JoepWassenaarYOUR LIFE
Gerelateerde artikelen
Back To Top