Skip to content

Hoogtepunten uit de klassieke muziek ‘De Paauw’

9 april 201344 second read

Wassenaar – Zondag 14 april speelt het beroemde RUYSDAEL KWARTET (2 violen, altviool,cello) in Raadhuis ‘De Paauw’. Het concert begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Zaal open: 11.30 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar aan de zaal à 16.00 euro.

Het Ruysdael Kwartet komt met een opmerkelijk programma naar Wassenaar, waarin twee hoogtepunten uit de klassieke kamermuziek zijn opgenomen: Een selectie uit ‘Die Kunst de Fuge’ van J.S.Bach en één der laatste strijkkwartetten van van Beethoven: opus 130, met als slot de indrukwekkende ‘Grosze Fuge’. Daarnaast speelt het kwartet ‘Adagio en Fuga’, KV 546, van W.A.Mozart en het eerste strijkkwartet van Rachmaninoff. Opus 130 van van Beethoven hoort men niet veel, wegens de complexiteit van het werk en de vereiste virtuositeit van de uitvoerende musici. Bach, Mozart en van Beethoven in één uitvoering !! Dit concert (voor de échte liefhebber van kamermuziek) is het laatste in de serie Paauwconcerten 2012-2013.

Tags

MuziekPauwconcertenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top