Skip to content

Schaatsers sluiten seizoen af met Dooifeest

9 april 20132 minute read

Wassenaar – Op zondag 7 april hebben de schaatsers en vrijwilligers van de Schaats Trainings Club Voorschoten (STGV) het seizoen traditioneel afgesloten met het Dooifeest. Hierbij werd er teruggeblikt op de succesvolle winterperiode met vele prijzen voor de talentvolle leden en de mooie natuurijsperiode die we hebben gehad.

Ondanks de mooie winter kijken ook de schaatsers reikhalzend uit naar de zomer waarbij op mooie zomeravonden ( en ochtenden) de racefiets, skeelers of hardloopschoenen gepakt kunnen worden. Met het thema ‘Happy Summer’ werd hier alvast een voorproefje op genomen. De leden hadden hun zonnebrillen, korte broeken en slippers uit de kast gehaald en konden zich vermaken met o.a. glow-in-the-dark verf en de schuimmachine ging ook nog aan.

Vlak voordat iedereen zich tegoed kon doen aan de Chinese maaltijd werden de prijzen van de onlangs verreden clubkampioenschappen van de Uithof uitgereikt. De pupillen Glenn Kokkedee en Bob van Berge Henegouwen reden hun eerste wedstrijd op de Uithof en daar kwamen meteen mooie tijden uit. Bij de jongens junioren C bleef de spanning er lang in, nadat Rik Qualm en Niels Boele hun 500m in exact dezelfde tijd waren gefinished. Ook de dames junioren A zaten dicht bij elkaar, maar de heren masters spanden de kroon. Wim Qualm won de 500m, terwijl Hans van Dijk de 1500m had gewonnen. Uiteindelijk won Hans van Dijk het klassement met een verschil van 0.076 punten. De algeheel clubkampioenen werden Megan Vollebregt en Bram van Schie, die op het laatste moment groen licht had gekregen van de arts voor deelname, na zijn bovenarmbreuk in december.

De volledige uitslag staat op de geheel vernieuwde website www.stgv.nl die die avond de lucht inging. Neem eens een kijkje en zie wat de ijsclub naast schaatsen nog meer te bieden heeft.

Tags

DooifeestSchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top