Skip to content

Stoere piraten bij scoutinggroep van Wassenaer van Obdam

10 april 20133 minute read

Wassenaar – De welpen van de van Wassenaer van Obdam hadden in het weekend van 6 en 7 april hun voorjaarsweekend. Deze keer kregen zij bezoek van een stoere piratenkapitein zonder bemanning. De piratenkapitein zag de lelievletten (zeilboten) van de zeeverkenners buiten liggen en dacht dat daar wel goede stoere piraten te vinden waren.

Nadat de welpen geoefend hadden om piraat te worden hebben zij in het bos gezocht naar stukjes schatkaarten. Deze zaten in flessen. Ook waren er flessen met nepkaarten waardoor elk groepje op zoek moest naar 10 flessen voor hun eigen kleur. Helaas misten er een schatkaartstukje, op dit schatkaartstukje stond helaas de X en die had de piratenkapitein niet in zijn bezit. Na het piratenmaal (kip, frikadellen en patat) kwam kapitein Knikkebeen hij bezat het laatste schatkaartstukje en door het smokkelen van flessen en munten verdienden de welpen het laatste stukje. Het schatkaartjestukje bleek de plek te bevatten waar de kapiteins zijn boot lag. Het was de pauwvijver. Na het kampvuur en het spannende nachtspel was het tijd om naar bed te gaan. De volgende morgen stonden de welpen weer vroeg op want de kapiteins zijn boot en zijn bemanning moest worden gevonden. De boot van de kapitein was in de Bermudadriehoek geraakt en hierdoor kwamen de piraten niet meer eruit. Onze welpen wisten de bermudahoeken uit te schakelen en hierdoor waren de kapitein zijn boot en bemanning weer bevrijd. In de boot lag de laatste aanwijzing waar de piratenkapitein zijn schat verborgen had en de welpen wisten deze plek te vinden. In de schatkisten zaten herinneringsbandjes voor op de blouse en natuurlijk de schat van de kapitein, allemaal waardevolle munten. De welpen gingen dus met een voldaan gevoel naar huis.

Niet alleen de welpen maar ook de zeeverkenners hadden een speciale opkomst. De lelievletten (zeilboten) gingen weer het water in voor een nieuw vaarseizoen. De afgelopen winter zijn de zeeverkenners druk bezig geweest met verven en schuren van de zeilboten. Volgende week gaan de zeeverkenners weer naar de kaag om elke week te zeilen. De van Wassenaer van Obdamgroep heeft een 25 meter lange motortjalk genaamd “de Eendracht” dit is in het zomerseizoen het varende clubhuis van de zeeverkenners.

Bij de zeeverkenners (meisjes en jongens van 11 tot 17 jaar) is nog plek voor nieuwe leden. Ook de landscouts (meisjes en jongens 11 tot 15 jaar) is nog plek voor nieuwe leden. De zeeverkenners draaien elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur op de kaag en de landscouts elke vrijdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur op de paauwlaan 12. Voor meer info kunt u e-mailen naar secretaris@vwvo.nl of kijk eens op onze website www.vwvo.nl

Tags

ScoutingWassenaarWassenaer van Obdam
Gerelateerde artikelen
Back To Top